Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İşçi Ölümlerini Değerlendirdi: "Bir Mimar Olarak Benim İşim Değil"

Katar'ın 2022 Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında inşa edilen El Vakrah Stadyumu'nun tasarımını yapan ünlü mimar Zaha Hadid, Dünya Kupası tesislerinin inşaatında çalışan işçilerin ölümü ile ilgili, “Bir mimar olarak benim işim değil” dedi.

yapi.com.tr
İşçi Ölümlerini Değerlendirdi: "Bir Mimar Olarak Benim İşim Değil"

2022 Dünya Kupası için inşa edilen stadyumunun mimari Zaha Hadid, Dünya Kupası tesislerinin inşa edilmesi sırasında göçmen işçilerin ölümleri ve insani olmayan koşullarda çalıştırılması ile ilgili soruları yanıtladı.

Ünlü mimar Zaha Hadid, göçmen işçi ölümlerini ciddi bir problem olarak değerlendirdiğini, fakat bunun Katar hükümetinin bir meselesi olduğunu söyledi. Hadid, “İşçiler için yapacağım bir şey yok. Bu hükümetin halletmesi gereken bir durum. Bir problem varsa, çözmek gerekir. Umarım çözülmüş olur” dedi.

Kendisine yöneltilen “Peki, bu durumdan endişe duyuyor musunuz?” sorusuna cevap veren Hadid, “Evet. Fakat Irak’ta meydana gelen ölümlerle ilgili de çok endişeliyim. Bu durumla ilgili ne yapabilirim ki... Ben hafife almıyorum. Fakat bunu hükümetin halletmesi gereken bir durum olarak görüyorum. Bir mimar olarak, benim görevim değil. Bununla ilgili herhangi bir şey yapacak güce sahip değilim. Bu soruna dünyanın her yerinde rastlayabilirsiniz. Söylediğim gibi, bu tutarsızlıklar dünyanın her yerinde var” dedi.  

The Guardian’ın haberine göre, en son geçen hafta güncellenen verilerde, Dünya Kupası için yapılacak tesislerde, 2012 Ocak ayından bu yana 500 Hintli ve 382 Nepalli göçmenin hayatlarını kaybettiği belirtiliyor. Bu durum dünyanın farklı yerlerindeki sivil toplum kuruluşlarının ve insan hakları örgütlerinin tepkisini çekmiş, işçilerin durumu “modern kölelik”, "İnsanlık trajedisi" olarak nitelendirilmişti.

Uluslararası Af Örgütü'nden Katar'a Sert 'Göçmen İşçi' Eleştirisi

Zaha Hadid’in tasarımını yaptığı El Vakrah Stadyumu da tartışmalara neden olmuş, stadyumun şekli “vajina”ya benzetilmişti.  

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/isci-olumlerini-degerlendirdi-bir-mimar-olarak-benim-isim-degil_117587.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!