Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

İşçisine Kale gibi Sahip Çıkıp Krizi İhracatla Aşacak

Sedat Özgür, giderek derinleşen global krize rağmen 2008'de yüzde 10 büyüme hedefi koyduklarını söylüyor. Türkiye'de en büyük sorunun zaten işsizlik olduğunu anlatan Özgür, bu nedenle kriz yüzünden işçi çıkarmayı düşünmediklerini açıklıyor ve "Krizde 2500 çalışanımıza sahip çıkacağız. Aileleriyle birlikte 10 bin kişinin sorumluluğunu taşıyoruz.

Referans Gazetesi
İşçisine Kale gibi Sahip Çıkıp Krizi İhracatla Aşacak

Sivaslı Sadık Özgür'ün tornacılık yaparken borç parayla aldığı iki makinayla 1953 yılında kurulmuş Kale Kilit. Bugün dünyanın üçüncü büyük entegre tesisi. 2500 kişinin çalıştığı grup, 300 milyon YTL ciroya sahip. Bugüne kadar 110 ülkeye ihracat gerçekleştiren grubun 2007 ihracatı 65 milyon dolar. Kapasitesini yüzde 50 arttıracak yeni bir yatırımı da bitirmek üzere olan grup Çerkezköy'de gerçekleşecek yeni fabrika yatırımını haziran ayında devreye almaya hazırlanıyor.

Grubun yönetim kurulu başkanlığını babası Sadık Özgür'den kısa süre önce alan Sedat Özgür, giderek derinleşen global krize rağmen 2008'de yüzde 10 büyüme hedefi koyduklarını söylüyor. Türkiye'de en büyük sorunun zaten işsizlik olduğunu anlatan Özgür, bu nedenle kriz yüzünden işçi çıkarmayı düşünmediklerini açıklıyor ve "Krizde 2500 çalışanımıza sahip çıkacağız. Aileleriyle birlikte 10 bin kişinin sorumluluğunu taşıyoruz. Süreç zor geçecek. Sorunu ihracatta pazarları çeşitlendirerek aşacağız. Pazarlama çok önemli" diyor.

Sedat Özgürle sohbetimizi Güngören'deki fabrikada gerçekleştirdik. Özgür, yönetim kurulu üyesi kızkardeşi Sema Safiye Gürün'ün de katıldığı ziyaret sırasında şunları anlattı:
 
Kale Kilit 55'inci yılını kutluyor. Öncelikle kuruluş öyküsünü öğrenebilir miyiz?

Kale Kilit'in temelleri, 1953 yılında babam Sadık Özgür tarafından Tahtakale'de küçük bir atölyede atıldı. Babamın atölyesini açarken en büyük hayali o dönemin koşullarına göre ekonomik açıdan belli bir gelire sahip olmaktı. Çalışkan ve ileriyi gören bir iş anlayışı olmasına rağmen, bugün Türkiye'nin lider markasının temellerini attığını elbette tahmin etmiyordu. Babam, kısa sürede yatırımlarını ilerletmeye başladı ve mevcut atölyemiz tarih 1957'yi gösterdiğinde buraya taşındı.
 
Kale Kilit bugünlere gelirken hangi stratejileri uyguladı?

Yeni atölyemize geçtikten sonra asma kilit, oda kapısı kilidi, silindirli daire kilidi ve emniyet kilitleri gibi farklı ürün gruplarını üretmeye başladık. Böylelikle üretim kapasitemizde büyük ölçüde artış meydana geldi. 1979 yılına ise Güngören' de 35 bin m2 kapalı alana sahip olan bugünkü modern tesislerimizi kurularak, üretim buraya taşındı. Ardından Kale Kilit ve Kalıp Sanayi A.Ş olarak anonim şirket yapısına geçtik ve böylece kurumsallaşma sürecinde sağlam bir adım atmış olduk. Üretim tesisinin sağladığı modern olanaklara bağlı olarak, üretim çeşitliliğine giderek; çelik kapı kilidi, silindirli daire kilidi, oto emniyeti aksesuarları, barel, vida, emniyet kilitleri gibi alanlarda kalite standartlarını gözeterek üretime başladık. Giderek entegre bir tesis haline geldik. Bugün, üretim tesisimiz ile dünya kilit sektöründeki en büyük 3 entegre tesisinden birisine sahibiz. Artık burası da yetmiyor. Kapasitemizi yüzde 50 arttırmak için 100 milyon dolarlık bir yatırımla Çerkezköy'de dev bir çatı oluşturuyoruz. Kilit alanında son teknolojileri kullanacağımız yatırımımız haziran ayında devreye girecek.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/iscisine-kale-gibi-sahip-cikip-krizi-ihracatla-asacak_64511.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!