Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İşçisine Kale gibi Sahip Çıkıp Krizi İhracatla Aşacak

Sedat Özgür, giderek derinleşen global krize rağmen 2008'de yüzde 10 büyüme hedefi koyduklarını söylüyor. Türkiye'de en büyük sorunun zaten işsizlik olduğunu anlatan Özgür, bu nedenle kriz yüzünden işçi çıkarmayı düşünmediklerini açıklıyor ve "Krizde 2500 çalışanımıza sahip çıkacağız. Aileleriyle birlikte 10 bin kişinin sorumluluğunu taşıyoruz.

Referans Gazetesi
İşçisine Kale gibi Sahip Çıkıp Krizi İhracatla Aşacak

BR> 
Ne kadar ihracat gerçekleştiriyorsunuz? Pazarlarınız nereler?

Geçtiğimiz yıl 20 milyon adet kilit ürettik, Türkiye'nin kilit ihracatının yüzde 70'ini gerçekleştiriyoruz. 65 milyon dolarlık ihracatımız var. En büyük pazarımız Rusya, Ukrayna ve Afrika ülkeleri. Ruanda, Uganda, Somali var. Hedefimiz Uzakdoğu ve Amerika ülkeleri.
 
Global bir kriz yaşanıyor. Bu durum yatırımınıza olumsuz yansımadı mı?

Son dönemlerde dünyada ve Türkiye'de yaşanan değişimler ve ekonomik gelişmeler, herkese istikrarlı ve sağlam yapıların ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Kale Kilit Grubu olarak, istikrarlı ve özverili çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Bu durumun yatırımımıza bir etkisi de olmadı. Hedeflerimize ulaşma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz.
 
Sektörünüz ağırlıklı olarak gayrimenkul sektörüne bağlı. Yaşanan kriz nasıl etkiliyor?

Elbette. Kilit sektörü gayrimenkul sektörüne doğrudan bağlı bir sektör. Bu sektörde ise global krizin çok ciddi ölçülerde yaşanıyor. Yeni projeler durdu. Konut satışları da kesildi. Satışta vadeler uzamaya başladı. Tabii ki tedbirli olmamız gerekiyor. Sadece Türkiye de değil. Rusya, Ukrayna gibi bizim için önemli olan ülkelerde de kriz şiddetleniyor. Türkiye hala mesajlarla uğraşıyor.
 
Grup olarak krize karşı ne gibi önlemler alıyorsunuz? İşçi çıkarmayı düşünüyor musunuz?

Aksine, krizde 2500 çalışanımıza sahip çıkacağız. Aileleriyle birlikte 10 bin kişinin sorumluluğunu taşıyoruz. İşçi çıkaramam zaten işsizlik var. Ama bu süreç zor geçecek. İç piyasada talep durduğu için ihracata daha fazla yönelmemiz gerekiyor. Ben arkadaşlarımdan kriz oldu, satılmıyor diye bir bahane istemiyorum. Pazarlama çok önemli. Halen 60 ülkeye ihracatımız var. Bunun sayısını artırmak zorundayız. İhracat bölümünde bir kişi varsa üç kişiye çıkaracağız. Kriz döneminde yüzde 10 büyüme bekliyorum.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/iscisine-kale-gibi-sahip-cikip-krizi-ihracatla-asacak_64511.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!