Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İşgücü Maliyet Endeksinde Artış

Saatlik işgücü maliyeti endeksi, 2014 yılı 2. çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre yüzde 1.6 artışla 149.2 oldu.

yapi.com.tr
İşgücü Maliyet Endeksinde Artış

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik işgücü maliyeti endeksi, 2014 yılı 2. çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre yüzde 1.6 artışla 149.2 oldu.

ANKA'nın haberine göre, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), İşgücü Maliyeti Endeksi 2. çeyrek, Nisan Haziran 2014 verilerini açıkladı. TÜİK, üçer aylık dönemler itibarıyla 2007 1. çeyreğinden itibaren 2008 temel yıllı olarak yayımladığı “İşgücü maliyeti endeksi”nin 2013 yılı 1. çeyreğinden itibaren veri kaynağında meydana gelen değişim ve yenileme nedeniyle 2010 temel yıllı olarak yayımlanmaya başlandığını vurguladı. “İşgücü maliyeti endeksi” ile ücretli çalışan istihdam etmenin işverene saat başına maliyetindeki değişim nominal olarak ölçüldüğüne dikkat çeken TÜİK, işgücü maliyetinin temel bileşenlerini, kazanç ve kazanç dışı işgücü maliyetleri olduğunu vurguladı.

Buna göre mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik işgücü maliyeti endeksi, 2014 yılı 2. çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre yüzde 1.6 artışla 149.2 oldu. Endeks, sanayi sektöründe yüzde 3.5 oranında artışla 146.9, inşaat sektöründe yüzde 2.2 oranında artışla 153.4 ve hizmet sektöründe yüzde 0.3 oranında artışla 149.9 düzeyinde gerçekleşti.

Saatlik kazanç endeksi bir önceki çeyreğe göre yüzde 1.4 arttı

Ücretli çalışana yapılan düzenli ve düzensiz ödemelerdeki saatlik değişimin göstergesi olan, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik kazanç endeksi 2014 yılı 2. çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre yüzde 1.4 arttı. Endeks değerlerindeki artış oranları; sanayi sektöründe yüzde 3.3 ve inşaat sektöründe yüzde 2.8 olarak gerçekleşirken, hizmet sektöründe değişim yaşanmadı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik kazanç endeksinde en yüksek artış yüzde 4.3 ile J (Bilgi ve iletişim) sektöründe gerçekleşti.

Saatlik kazanç dışı işgücü maliyeti endkesi bir önceki çeyreğe göre yüzde 2.2 arttı

İşverenin yaptığı sosyal güvenlik, ihbar ve kıdem tazminatı ödemelerindeki saat başı değişimin göstergesi olan mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik kazanç dışı işgücü maliyeti endeksi, 2014 yılı 2. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 2.2 arttı. Endeks değerleri; sanayi sektöründe yüzde 5.3, inşaat sektöründe yüzde 2.8 artarken, hizmet sektöründe yüzde 0.2 geriledi.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik kazanç dışı işgücü maliyeti endeksinde 2014 yılı 2. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre en büyük değişim yüzde 16.2 azalış ile D (Elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı) sektöründe gerçekleşti

http://www.yapi.com.tr/haberler/isgucu-maliyet-endeksinde-artis_124481.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!