Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Isı Pay Ölçer'le 600 Liraya Kadar Tasarruf

Isı Pay Ölçer sistemi sayesinde apartmanlarda daire sakinleri yılda yaklaşık 600 TL tasarruf ederken, çevrenin korunmasına da katkıda bulunuyor

yapi.com.tr
'Isı Pay Ölçer'le 600 Liraya Kadar Tasarruf

Türkiye’de enerji tasarrufunun teşvik edilmesi kapsamında yürürlüğe konulan 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu’na göre ısı tasarrufu ve enerji verimliliği sağlanması amacıyla tüm binaların Isı Pay Ölçer sistemine geçmesi gerekiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı raporuna göre yılda yaklaşık 600 TL tasarruf edilmesini sağlayan Isı Pay Ölçer sistemine geçen apartmanlarda daire sakinlerinin bütçesi hafiflerken; çevre korumasına da katkı sağlanmış oluyor. Dünya Gazetesi'nin haberine göre Türkiye’de ısı pay ölçer sistemiyle enerji israfının önleneceğini tüketicilerin de daha düşük maliyetlerle ısınma imkanı bulacağını belirten ista yetkilileri, apartman yöneticilerini ve sakinlerini yeni sistem konusunda harekete geçmeye çağırıyor.

Isı Pay Ölçer nedir?

2007 yılında çıkan Enerji Verimliliği Kanunu ve ilgili yönetmelik gereği Avrupa’da olduğu gibi her radyatöre takılan Isı Pay Ölçer ya da her dairenin girişine takılan Isı Sayaçları ile tüketilen enerji miktarı ölçülebiliyor. Kurulumu oldukça basit olan bu sistemlerde, daire içerisinde herhangi bir tadilat yapılmadan Isı Pay Ölçer cihazları binadaki tüm radyatörlere monte ediliyor. Kalorifer sistemine herhangi bir müdahale de gerekmiyor. Isı Pay Ölçer cihazları yanıltıcı sonuçlara karşı yüksek bir emniyete sahipler. Radyatör sıcaklığına ve çalışma süresine bağlı olarak her radyatörün ısı tüketimi için relatif değerler sunuyorlar.  Tamamen otomatik olarak gerçekleşen okuma sistemi sonrasında, yasaların öngördüğü şekilde ısı ve su kullanımına bağlı olarak her dairenin ayrı ayrı hazırlanan ayrıntılı ısı ve su gider bildirimleri yönetimlere teslim ediliyor.

Isı Pay Ölçer sistemi sayesinde ne kadar tasarruf ediliyor?

Sistem sayesinde kendi kullandığı kadar ısı ve su bedeli ödeyeceğini bilen daire sakini bireysel ayarlamalar sayesinde, yüzde 15 ile yüzde 45 arasında yakıt tasarrufu sağlayabiliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Isı Ölçümü ve Gider Paylaşım Sistemine geçen 11.000 dairenin tüketim verilerini inceledi ve sonucu yayınladı. Yayınlanan raporda bir daire, Isı Pay Ölçer sistemi sayesinde yaklaşık olarak yılda 600 TL tasarruf ediyor. Doğalgaz tüketimi bina bazında yüzde 27,5 düşüyor ve sistemin uygulandığı binalarda 240 milyon TL doğalgaz tasarrufu elde ediliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/isi-pay-olcerle-600-liraya-kadar-tasarruf_137826.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!