Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Tuğlayı Onlar İcat Etmedi,...

Işıklar, 2010’da 10 Milyon TL Kâr Hedefliyor

Son bir yılda İMKB’deki hisse senetleri yüzde 126 değer kazanan Işıklar Yatırım Holding, 2010’da satışlarını yüzde 204 artışla 143 milyon TL’ye, kârını ise yüzde 903 artışla 10 milyon TL’ye taşımayı hedefliyor. Anadolu’da yaygınlaştırmayı hedeflediği Işıklar Park AVM ile 5 bin kişiye istihdam olanağı yaratacak Işıklar, sanayi üretimindeki

yapi.com.tr
Işıklar, 2010’da 10 Milyon TL Kâr Hedefliyor

STRONG>Işıklar Yatırım Holding, son bir yılda önemli ivme kazanan finansal görünümünü, beş farklı sektördeki iştiraklerinin performanslarını ve hedeflerini açıklamak üzere bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, Işıklar Yatırım Holding’in 2008’de 85 milyon TL olan öz sermayesini 2009’da yüzde 56 artışla 133 milyon TL’ye, nakit varlıklarını 1 milyon TL’den yüzde 3 bin 323 artışla 35 milyon TL’ye taşıdığı bildirildi. 2008’i 9 milyon TL’ye yakın zararla kapatan şirket, 2009’da kâra geçerek 1.5 milyon TL kâr açıkladı. 2009’da Işıklar Yatırım Holding’in aktif büyüklüğü 500 milyon TL’yi aşarken, 2010 hedefleri ise yatırımlar ve rakamlar bazında ortaya kondu. 2009’da 47 milyon TL’ye ulaşan satış rakamını 2010’da 143 milyona, ihracatını ise 12 milyondan 26 milyon TL’ye taşımayı hedefleyen Işıklar Yatırım Holding, 2010’da 10 milyon TL kâr elde etmeyi öngörüyor.

Işıklar, İMKB işlem hacmi sıralamasında ilk 10’da

Yaptığı yatırımlar ve istikrarlı büyümesine paralel olarak İMKB’deki performansı da ivme kazanan Işıklar Yatırım Holding, 2010’da en çok işlem gören 9. hisse oldu. 2009 yılı boyunca toplam 2,4 milyar TL’lik işlem hacmine ulaşan Işıklar Yatırım Holding, 2010’un yalnızca ilk iki buçuk ayında geçen yılki toplam işlem hacmini aştı. Küçük yatırımcı için önemli kazanç fırsatı sunan Işıklar Yatırım Holding’in hisselerinin değer artışı ise, son bir yılda yüzde 126 oranında gerçekleşti.

Holding’in iştiraklerinden Çemaş’ın da 2010’da halka arz edilecek olması, yüksek karlılık beklentisi ve yeni yatırım haberleri, borsa yatırımcısının önümüzdeki dönemde Işıklar hisselerinden önemli kazanç sağlayacağına işaret ediyor.

Alpaslan II Enerji, yıllık 100 milyon dolar gelir hedefliyor

Toplantıda konuşan Işıklar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kutlu Işık, iştiraklerinin hedefleri hakkında da bilgiler verdi. Işık, bağlı ortaklıklarından Alpaslan II Enerji’nin 2010’da, Muş’taki Alpaslan II Barajı’nın inşaatına başlayacağını, böylelikle Türkiye’nin en büyük hidroelektrik santrallerinden birinin kurulacağını belirtti. “Bu yatırımın tamamlanmasıyla Alpaslan II, yıllık 100 milyon Dolar düzenli geliri olan bir yeşil enerji şirketi olacak.” diyen Işık, yine Işıklar Yatırım Holding iştiraklerinden Özışık İnşaat’ın 2010’da Alpaslan II Barajı’nın inşaatını üstleneceğini söyleyerek “Özışık İnşaat’ın yıl içinde bu projeden 40 milyon Dolar ciro elde edeceğini öngörüyoruz.” dedi.

Anadolu’da 5 bin kişiye iş olanağı doğuyor

Işıklar Park AVM ismi ile Anadolu’da 10 yeni AVM yatırımı planladıklarını belirten Işık, “Toplam 50 bin metrekare kiralanabilir alana ve yıllık 10 milyon TL kira gelirine ulaşmayı hedefliyoruz. Böylelikle Anadolu’da 5 bin kişiye iş olanağı yaratacağız.” şeklinde konuştu. Işıklar Yatırım Holding’in çimento ve maden sanayilerinin öğütücü eleman, otomotiv ve beyaz eşya sanayilerinin de döküm parça ihtiyaçlarının önemli bölümünü karşılayan iştiraki Çemaş’ın 2010’da halka arz edileceğini bildiren Işık, “Bu yolla sağlanacak kaynakla Çemaş’ın kapasitesini 50 bin tona yükselteceğiz.” dedi.

Son olarak Işıklar Ambalaj’ın 8+1 renk baskıya olanak tanıyan yeni nesil makina parkı sayesinde gıda ve evcil hayvan maması alanında ihracat potansiyelini önemli ölçüde artıracağına değinen Işık, katma değeri yüksek ambalaj üretimine odaklanıldığını söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/isiklar-2010da-10-milyon-tl-kar-hedefliyor_77685.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!