Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

'Işıltılı Fransa Geceleri'ne Yeni Düzenleme

Fransa'da bundan böyle mağazalar ve ofis binaları enerjiden tasarruf etmek ve ışıklar nedeniyle oluşan görüntü kirliliğine son vermek için ışıklarını geceleri kapatmak zorunda kalacak.

yapi.com.tr
'Işıltılı Fransa Geceleri'ne Yeni Düzenleme

Fransa Çevre Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 1 Temmuz itibariyle yürürlüğe girecek yasal uygulamayla birlikte çalışan en son kişinin binayı terk etmesinden en geç bir saat sonra ışıklar kapatılacak. Mağaza ya da dükkanlarda da vitrin ve dış aydınlatmaların en geç saat 01.00 itibariyle kapatılması gerekecek. Uygulamadan, konutlar muaf tutulacak. Yerel yetkililer, Noel aydınlatmalarına ve istisnai günlerde mağaza ve ofis ışıklandırmalarına izin verebilecek.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, yeni yasanın uygulamaya girmesi sonrasında yılda 2 terawatt saat tasarruf sağlanacağını bildiren bakanlık yetkilileri, bunun yaklaşık 750 bin hanenin yıllık tüketimine eşdeğer olduğuna dikkat çekti. Çevre Bakanı Delphine Batho, uygulamayla Fransa'da ekosisteme zarar veren, insanların uyku düzenlerini bozan ışık kirliliğinin de önüne geçeceklerini vurgulayarak, Avrupa'da bu konuda öncü olacaklarının altını çizdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/isiltili-fransa-gecelerine-yeni-duzenleme_104251.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!