Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul 2010'a Özel Hatıra Pulu ve Parası Basıldı

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, PTT ile gerçekleştirdiği işbirliği kapsamında dolaşıma giren pul serileri ve ilk gün zarfları sayesinde, İstanbul’un tanınırlığına katkı sağlanmasını hedefliyor. PTT tarafından üretilen İstanbul motifli pullar ve posta kartları ile ilk gün zarfları, Darphane’nin ürettiği bronz 2010 hatıra parayla

yapi.com.tr
1 İstanbul 2010'a Özel Hatıra Pulu ve Parası Basıldı

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, PTT ile gerçekleştirdiği işbirliği kapsamında dolaşıma giren pul serileri ve ilk gün zarfları sayesinde, İstanbul’un tanınırlığına katkı sağlanmasını hedefliyor. PTT tarafından üretilen İstanbul motifli pullar, posta kartları ve ilk gün zarfları, Darphane’nin ürettiği bronz 2010 hatıra parası ile birlikte, “2010 Özel Portföyü” içerisinde koleksiyonerlerin ilgisine sunuluyor.

İstanbul’un tanıtımına ve Avrupa Kültür Başkenti konseptine katkı sağlamak amacıyla, pul ve ilk gün zarfı üretimini programına alan PTT Genel Müdürlüğü ile İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı arasında yapılan mutabakat sonucu, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti pulları, ilk gün zarfları ve İstanbul motifli posta kartları, yurtiçindeki tüm PTT şubeleri ve yurtdışı acentelerinde koleksiyonerlerin ilgisine sunuldu.



İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti’ne özel pul serileri, filatelik materyal ve hatıra para üretimi, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın, çözüm ortaklığı protokolü imzaladığı PTT Genel Müdürlüğü ile Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’nün işbirliği ile gerçekleştirildi. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti pulları; iki çeşit anma blok pulu, pullara ait dört farklı ilk gün zarfı ve İstanbul’u hatırlatan yedi çeşit posta kartı ile dolaşıma verildi.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-2010a-ozel-hatira-pulu-ve-parasi-basildi_77201.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • istanbul 2010 için banknot matbaası banknot basmalıdır. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!