Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul 2010'a Özel Hatıra Pulu ve Parası Basıldı

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, PTT ile gerçekleştirdiği işbirliği kapsamında dolaşıma giren pul serileri ve ilk gün zarfları sayesinde, İstanbul’un tanınırlığına katkı sağlanmasını hedefliyor. PTT tarafından üretilen İstanbul motifli pullar ve posta kartları ile ilk gün zarfları, Darphane’nin ürettiği bronz 2010 hatıra parayla

yapi.com.tr
1 İstanbul 2010'a Özel Hatıra Pulu ve Parası Basıldı

BR>
İstanbul’un Yaşam Kültürü Pullarda Buluştu

Türkiye’deki tüm PTT merkezlerinden ve Filateli Müze şubelerinden ek ücret ödemeden temin edilebilecek pul ve filatelik malzemeler İstanbul’a ilişkin farklı motifleri içeriyor. İstanbul manzaraları, simgesel mekanlar, tarihi yapılar ve İstanbul’un yaşam kültürünü anlatan, simit, martı ya da balık tutan insanların yer aldığı pullarda, İstanbul, Doğu ile Batı’nın birlikte uyum içinde yaşadığı bir kent olarak vurgulanıyor.



Dünyanın en yaygın hobilerinden biri olan filateli (pulculuk) aracılığıyla pul ve filatelik materyallerle, gerek yurtiçi gerekse yurtdışında İstanbul’un görünürlüğünün artırılması hedefleniyor.

İstanbul’un 2010 Hatıra Parası Satışta

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın çözüm ortakları PTT Genel Müdürlüğü ve Darphane arasında gerçekleştirilen protokol ile PTT ve Darphane tarafından üretilen pul, zarf ve özel “2010 hatıra parası”, “2010 Özel Portföyü” içerisinde birlikte satışa sunuluyor.

Toplamda 3 bin adet üretilen “2010 Özel Portföyü”nün içinde, Darphane’nin, 3 bin adet bastığı bronz hatıra parasının yanı sıra, PTT’nin ilk gün zarfı olarak adlandırdığı zarflar gönderime hazır şekilde kullanıcıya sunuluyor.

Portföyün içerisinde yer alan, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından üretilen, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti hatıra parası ise portföy dışında satışı yapılmayacak.

Yurtdışında da Satışa Sunuluyor

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti logolu yedi çeşitten oluşan pul baskılı posta kartlar, her biri sekiz değerden oluşan iki farklı anma blok pulu ve dört farklı ilk gün zarfı yurtdışında Almanya, Japonya, İngiltere ve Norveç’te bulunan PTT acentelerinden satın alınabilecek.





 

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-2010a-ozel-hatira-pulu-ve-parasi-basildi_77201.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • istanbul 2010 için banknot matbaası banknot basmalıdır. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!