Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul' a Önce Tüpgeçit Yapılıyor

Ulaştırma Bakanlığı, 10 milyonu aşkın nüfusu ile dünyanın sayılı metropolleri arasında yer alan İstanbul'a ilk olarak tüp geçit yapılacağını açıkla

İBB
İstanbul' a Önce Tüpgeçit Yapılıyor

b>Ulaştırma Bakanlığı, 10 milyonu aşkın nüfusu ile dünyanın sayılı metropolleri arasında yer alan İstanbul'a ilk olarak tüp geçit yapılacağını açıkladı. Bakanlığın belirlediği programa göre, yaklaşık 2.5 milyar dolarlık bir yatırım maliyeti bulunan tüp geçit projesinin 2006 yılında tamamlanması planlanıyor.

Uzun bir süreden bu yana yapımı tartışılan İstanbul'a üçüncü köprü inşasında son noktayı koyan Ulaştırma Bakanlığı, yeni bir program uygulayacak. Edinilen bilgiye göre, İstanbul ilk olarak tüp geçitle tanışacak. Halen ihale çalışmaları sürdürülen 1.3 kilometre uzunluğundaki tüp geçit ve ilgili banliyö sistemlerinin yapımından sonra İstanbul'un gündemine 3. Boğaz köprüsü gelecek. Bakanlığın belirlediği programa göre yaklaşık 2.5 milyar dolarlık bir yatırım maliyeti bulunan tüp geçit projesinin 2006 yılında tamamlanması planlanıyor.

İki Proje de Hayata Geçiriliyor

Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, tüp geçit projesi konusunda yürütülen ihale hazırlıklarının tamamlanmasının ardından sistemin inşaatının en geç önümüzdeki yılın ilk yarısından önce başlanılabileceğini belirtti. Yapım programına göre tüp geçit inşaatının 2006 yılında tamamlanması ve işletmeye alınması planlanıyor.

Tüp geçitin hizmete alınmasının ardından 3. Boğaz köprüsü gündeme gelecek. Her iki ulaşım sisteminin de birbirinin alternatifi olmadığı yönünde görüş belirten Bakanlık yetkilileri, İstanbul'un sürekli artan kent içi trafik sorununa uzun vadeli çözüm için her iki projeye de gerek duyulduğunu belirttiler.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-a-once-tupgecit-yapiliyor_3766.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!