Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tüp Geçiş’in Temeli, Bu Yıl

İstanbul’un trafik sorununa önemli ölçüde çözüm getirmesi hedeflenen Boğaz Tüp Geçiş Projesi’nin inşasına bu yıl başlanması planlanıyor. Pro

Türkiye
Tüp Geçiş’in Temeli, Bu Yıl

b>İstanbul’un trafik sorununa önemli ölçüde çözüm getirmesi hedeflenen Boğaz Tüp Geçiş Projesi’nin inşasına bu yıl başlanması planlanıyor.

Projenin 4 yılda tamamlanacağını belirten Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, üçüncü Boğaz köprüsü konusunun ise kamuoyunda tartışılmasını istiyor.

İstanbul’un her geçen gün daha fazla hissedilen trafik sorununun çözümüne yönelik geliştirilen tüpgeçit projesinde, artık geri sayım başladı ve müjdeli haber, “Bizim hedefimiz bu sene içinde temeli atmak” diyen Ulaştırma Bakanı’ndan geldi.
76 kilometrelik projenin öngörülen maliyeti, 2.5 milyar dolar. Bakan Yıldırım, “48 ayda tamamlanması öngörülen proje, İstanbul’un toplu taşımacılığına yönelik çok ciddi bir ilerleme sağlayacaktır” diye konuştu.
Tartışılan “üçüncü köprü projesine” yönelik ise, Bakanlığın net bir görüşü yok.
Konunun kamuoyunda tartışılmasını isteyen Binali Yıldırım, “3. köprünün yapılıp yapılmayacağı, ne zaman yapılacağı, güzergahının, bu kentte yaşayanlar tarafından benimsenmesi lazım” dedi.
Bakan Yıldırım, Ankara-İstanbul arasındaki hızlı tren projesinin ilk etabının temelini de, önümüzdeki ay atacaklarını açıkladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tup-gecisin-temeli-bu-yil_4335.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!