Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İstanbul Finans Merkezi Kanunu Geliyor!

İstanbul Ataşehir'de kurulacak olan İstanbul Finans Merkezi'nin temeli Ekim 2016'da atılmıştı. İstanbul Finans Merkezi Kanun Taslağı için Sermaye Piyasaları Kurulu(SPK) kurumlardan görüş almaya başladı.

yapi.com.tr
İstanbul Finans Merkezi Kanunu Geliyor!

İstanbul Finans Merkezi Kanun Taslağı için Sermaye Piyasaları Kurulu(SPK) kurumlardan görüş almaya başladı.Para'da yer alan habere göre, İstanbul Finans Merkezi projesi hükümetin en önem verdiği konuların başında geliyor. Bu konuda da sürekli adımlar atılıyor. 

İstanbul Ataşehir'de kurulacak olan İstanbul Finans Merkezinin temeli 2016 Ekim ayında Başbakan Binali Yıldırım tarafından atıldı. BDDK (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu) ve SPK (Sermaye Piyasaları kurulu) gibi finans ile ilgili kurumların binaları yer alacak. Bu kurumlar Ankara'dan İstanbul'a taşınacak. İstanbul'un finans merkezi olması için bunun kanuni altyapısı, düzenlemeleri de gerekiyor.

Edinilen bilgilere göre, İstanbul Finans Merkezi Kanun Taslağı için SPK kurumlardan görüş almaya başladı. Bugüne kadar Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Emeklilik Gözetim Merkezi, Finansal Kurumlar Birliği gibi sektörü temsil eden kurum ve kuruluşlardan görüş alan hükümet, firma bazlı önerileri de toplamaya başladı. Sektör temsilcilerinden edinilen bilgiye göre, SPK kurumlara ağırlıklı olarak "Yasa tasarısında ne tip düzenlemeler yer almalı" sorusunu yöneltiyor. Özellikle hukuki ve vergisel altyapıda neler olmalı, hangi ürünler getirilmeli, teşvik sistemi ne olmalı gibi konularda sektör görüşlerine başvuruluyor.

 2016 Ekim ayında İstanbul Finans Merkezi kanununa ilişkin çalışmalara yönelik bilgi veren Maliye Bakanı Naci Ağbal da, yakın zamanda kanunu çıkaracaklarını açıklamıştı. Bakan Ağbal, "Şu anda bu işin kurumsal yapısı, yatırımcılara sağlanacak destekler ve teşvikler, vergisel avantajlar, vergi benzeri konularda sağlanacak avantajlar, burada yapılacak finansal işlemler, o işlemlerin yapılmış olduğu platformlarda güvencelerin, standartların oluşturulması ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Bunların hepsini yani bütün eksenlerde ne yapmamız gerekiyorsa, bu kanunla düzenleyip Bakanlar Kurulu'na getireceğiz" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-finans-merkezi-kanunu-geliyor_155710.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!