Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İstanbul Havalimanı'nda Hava Durumu Radarı Yok

“İstanbul Havalimanında neler oluyor?" sorusunun sorulduğu 40 yıllık tecrübeli pilota göre “İstanbul Havalimanı'nda Türkiye’nin ilk meteoroloji radarı kullanılacak” haberleri gerçek değilmiş.

yapi.com.tr
İstanbul Havalimanı'nda Hava Durumu Radarı Yok

“Dünyanın en büyük havalimanı” olarak tanıtılan İstanbul Havalimanı’nda 17 Mayıs Cuma günü 8 uçak, rüzgâr nedeniyle piste inemedi ve Çorlu Havalimanı’na yönlendirildi.

Gazete Duvar'dan Özlem Akarsu Çelik, “İstanbul Havalimanı’nda neler oluyor?” sorusunu 40 yıllık tecrübeli bir pilota sordu. Dünyanın yolcu taşımacılığı için kullanılan hemen hemen tüm büyük havalimanlarını görmüş tecrübeli pilot, açıldığından bu yana kullandığı İstanbul Havalimanı’nda rüzgâr dışında başka ciddi riskler de bulunduğuna dikkat çekti.

Pilotun anlattıklarına göre “İstanbul Havalimanı’nda Türkiye’nin ilk meteoroloji radarı kullanılacak” haberleri gerçek değilmiş. Yani gelişmiş havalimanlarında kullanılan bu teknoloji, İstanbul Havalimanı’nda yokmuş.

Pilota, İstanbul Havalimanı’nın açılışının yapıldığı tarihlerde, buraya kurulan meteoroloji kulesinden havayolu şirketlerine anlık hava durumu bilgisinin aktarılacağı ve bunun Türkiye’de bir ilk olduğu haberlerini hatırlatarak “bu haberler gerçek değil mi?” diye soruldu ve şu yanıt alındı: “İstanbul Havalimanı’nda, park yerine otomatik yaklaştırma sistemi olarak bilinen Docking System de var ama o da çalışmıyor. Hava durum radarı kurulmuş olsa biz anlamaz mıyız! Kesinlikle kurmadılar”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir...

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-havalimaninda-hava-durumu-radari-yok_172880.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!