Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul Kültür Mirası Listesinden Çıkmıyor

Bir süre önce İstanbul'u ziyaret eden UNESCO'nun konuyla ilgili uzmanlık heyeti, toplantılar sırasında İstanbul lehinde görüş belirtti.

CNN Türk
İstanbul Kültür Mirası Listesinden Çıkmıyor

b>İstanbul'un, Dünya Kültür Mirası listesinden çıkartılması tehlikesi şimdilik ortadan kalktı. BM'nin Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO’nun Dünya Mirasını Koruma Komitesi, Litvanya'nın başkenti Vilnius kentinde düzenlenen toplantıda, 'Dünya Kültür Mirası' listesine alınacak veya bu listeden çıkartılacak site ve şehirlerin durumunu görüştü.

Bir süre önce İstanbul'u ziyaret eden UNESCO'nun konuyla ilgili uzmanlık heyeti, toplantılar sırasında İstanbul lehinde görüş belirtti. İstanbul'un listeden çıkartılmasına karşı çıkan heyet, bununla birlikte İstanbul'un yapması ve alması gereken önemler konusunda bir dizi önerilerde bulundu.

Dünya Mirasını Koruma Komitesi, heyetin verdiği olumlu rapor doğrultusunda İstanbul'u listeden çıkartmadı. Komite, bununla birlikte, görülen eksikliklerini 2008 yılına kadar gidermesi için İstanbul'a süre verdi. İstanbul'un durumu 2008 yılında düzenlenecek komite toplantısında bir kez daha görüşülecek.

Vilnius kentinde düzenlenen toplantıda Türkiye'yi, Dışişleri Bakanlığı, Turizm ve Kültür Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden uzmanlardan oluşan heyet temsil etti. Türk heyeti, toplantılarda UNESCO komitesine geniş kapsamlı dosya sundu.

İstanbul'un tarihi alanları, kültürel varlık olarak 1985 yılında Dünya Kültür Mirası listesine kaydedilmişti. Dünya Mirası Komitesi’nin, kentsel gelişim ve sit alanlarının korunmasına yönelik endişelerinin ardından, İstanbul'un bu listeden çıkartılması gündeme gelmişti.

Bu arada, Vilnius kentinde devam eden toplantıların ardından listeye girmek için adaylığını koyan 37 sitenin başvurusu da karara bağlanacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-kultur-mirasi-listesinden-cikmiyor_46960.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!