Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İstanbul Modern'e Ne Olacak?

Radikal yazarı Müge Akgün köşesinde İstanbul Modern'in Galataport inşaatıyla Karaköy'deki Paket Postanesi'ne taşınacağını yazdı ancak İstanbul Modern yetkilileri henüz kesinleşen bir şey olmadığını söylüyor.

yapi.com.tr
İstanbul Modern'e Ne Olacak?

Radikal yazarı Müge Akgün köşesinde İstanbul Modern'in Galataport inşaatıyla Karaköy'deki Paket Postanesi'ne taşınacağını yazdı ancak İstanbul Modern yetkilileri henüz kesinleşen bir şey olmadığını söylüyor.

Müge Akgün'ün radikal.com.tr'de "İstanbul Modern yıkılıyor mu?" başlığıyla yayınlanan yazısında, İstanbul Modern'in Galataport projesiyle birlikte Paket Postanesi'ne taşınmasına karar verildiğini, projeyle birlikte İstanbul Modern'in yıkılıp yerine yeni bir müze binası yapılacağını, bu binada alt katında katlı otopark,  teras katında ise Doğuş Grubu tarafından işletilecek bir restoranın açılacağını yazdı.

Karaköy'den Tophane'ye kadar uzanan 1200 metrelik sahil şeridini kapsayan İstanbul Salıpazarı Liman Sahasının 30 yıllık işletmesi için düzenlenen ihaleyi geçen yıl Mayıs ayında 702 milyon dolarla Doğuş Holding kazanmıştı. İstanbul 2 No'lu Koruma Kurulu, son olarak “4 no'lu antrepoda yer alan İstanbul Modern'in yerinde kalması, 5 no'lu antreponun da Resim ve Heykel Müzesi olması“ yönünde karar vermişti.

Doğuş Holding, Serdar Bilgili, Ethem Sancak işbirliğiyle yapılacak projenin üç yıl sürmesi planlanıyor. Müge Akgün, yazısında, Galataport inşaatıyla İstanbul Modern'in durumunun ne olacağını şöyle anlatıyor: “İstanbul Modern’in Galataport sınırları içinde kalan alanda yer alan ve daha önce yenilenerek beş yıldızlı otel yapılması söz konusu olan Paket Postanesi’ne taşınmasına karar verilmiş. Hatta eğer abartılı bir dedikodu değilse İstanbul Modern’in yerine yapılacak yeni müze binasının altına altı katlı otopark olacak ve teras katı da Doğuş Grubu tarafından restoran olarak kullanılacakmış”.

Aynı yazıda İstanbul Modern yöneticisi Oya Eczacıbaşı hafta sonu röportaj yaptığını aktaran Akgün, röportajda sorduğu “Galata Port kapsamında mevcut antreponun yıkılarak yeni müze binası yapılacağı söyleniyor. Böyle bir plan var mı?” sorusunu, Eczacıbaşı'nın “Bölgedeki dönüşümde İstanbul Modern’in müze olarak varlığının ve işlevinin büyümesi için gerekli olan her koşulu gözden geçiriyoruz. Bu aynı zamanda büyük bir sinerji, dönüşüm ve işbirlikleri doğuruyor. Şu ana kadar her zaman böyle ilerledik, bundan sonra da böyle olacağına inanıyorum” diye cevapladığını söylerken, bunun bir anlamda "evet" cevabı olduğunu ekliyor.

Birgün Gazetesi'nden Emrah Temizkan'ın haberine göre, İstanbul Modern'in şef küratörü Levent Çalıkoğlu, konuyla ilgili belirli bir şey oluşmadığını söylerken; “Bölgede yakın zamanda bir dönüşüm olacak, biz de bu dönüşüm esnasında müzenin varlığının güçlenmesi ve genişlemesi için fikirler üretiyoruz şu anda ama henüz yazıda belirtildiği gibi net bir durum yok” dedi.

Görüş almak istediğimiz Doğuş Grubu yetkilileri ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmak istemediklerini söyledi.

Başbakan olduğum sürece İstanbul Modern yıkılmayacak

Galataport projesi ortaya çıktığından beri ne olacağı dönem dönem tartışılan İstanbul Modern'le ilgili Başbakan Erdoğan, 19 Nisan 2012'de Trump Towers Mall'un açılışında yaptığı konuşmada şunları söylemişti:

“Geçenlerde bazı gazetelerde İstanbul Modern'in yıkılması ya da kaldırılması gibi bir şey okudum ve üzüldüm. Benim böyle bir şeyden haberim yok. Nereden çıktı bu? Şaşırdım. Meğerse bu işin de spekülatörleri varmış. Onlar bu tür bir haberi uydurmak suretiyle orada olumsuz bir gelişmeye vesile olsun diye böyle bir adımı atıyorlar. Dün akşam yönetimine de onu söyledim. Ben bu ülkede Başbakan olduğum sürece İstanbul Modern yerinde duracaktır, çünkü bu sözü veren biziz."

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-moderne-ne-olacak_122565.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!