Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul Rantiyenin Şantiyesi Haline Geldi

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, Mimar Sinan'ın 419. yıldönümünde anarak, Kentsel Dönüşüm Projeleri adı altında İstanbul'un çeşitli yerlerinde gerçekleştirilecek yıkım planlarına karşı çıktı.

Birgün Gazetesi



ÜRK Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, Mimar Sinan'ın 419. yıldönümünde anarak, Kentsel Dönüşüm Projeleri adı altında İstanbul'un çeşitli yerlerinde gerçekleştirilecek yıkım planlarına karşı çıktı.

İstanbul'u savunmak
Şube tarafından yapılan açıklamada, '2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul' hazırlıklarının, söz konusu yıkım sürecinde araç olarak kullanıldığına dikkat çekilerek, "Küresel güç merkezleri ve AKP hükümeti tarafından dayatılan yıkım politikalarıyla, kentlerimizin sömürgeleşmesi ve kimliklerinin yok edilmesi ile sonuçlanacak bu uygulamalar, hızla gerçekleştirilmeye çalışılmaktadır. Atatürk Kültür Merkezi, Muhsin Ertuğrul Sahnesi, İstanbul Radyosu, Taksim Cumhuriyet Meydanı gibi yapı ve kentsel alanlar "rantçı ve çağdışı" anlayışlar doğrultusunda yıkılarak, İstanbul "rantiyenin şantiyesi"ne dönüştürülmek istenmekte. Tarlabaşı, Sulukule, Kuştepe, Çeliktepe gibi yerleşim alanlarının yıkılması yönünde adımlar atılmakta. İstanbul'u savunmak için yeni bir dayanışmaya ve toplumsal seferberliğe gereksinim var" denildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-rantiyenin-santiyesi-haline-geldi_53326.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!