Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İstanbul Tasarım Bienali'ne Koray Şirketler Grubu Desteği

Koray Şirketler Topluluğu, İKSV tarafından bu yıl ilki düzenlenecek olan İstanbul Tasarım Bienali’ni eş sponsor olarak destekleyecek.

yapi.com.tr
İstanbul Tasarım Bienali'ne Koray Şirketler Grubu Desteği

Koray Şirketler Topluluğu, tasarım konusunu gündeme taşıyarak farkındalık oluşturmada önemli işleve sahip olacağına inandığı İstanbul Tasarım Bienali’ne sponsor olarak destek verecek. 12 Mart 2012 Pazartesi günü İstanbul Galata Özel Rum İlköğretim Okulu’nda düzenlenen ve bienalin etkinlik programının, temasının ve sergi içeriğiyle ilgili bilgilerin paylaşıldığı basın toplantısına Koray Şirketler Topluluğu’nu temsilen katılan Koray İnşaat CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi M. Şamil Çapar, bienalin 'kusurluluk / imperfection' teması altında gerçekleştirilecek olmasının çok isabetli bir karar olduğuna değinerek, doğruya ulaşmanın ancak kusurlulukları ortadan kaldırmakla mümkün olduğunu vurguladı.

Çapar, şunları söyledi:

“İstanbul Tasarım Bienali’nin, bugünden geleceğe, ‘kusurluluktan’ ‘mükemmelliğe’ uzanan yolda, yeni bir heyecan kaynağı olmasını ve İstanbul’un özgünlüğüne ve tasarımın gücüne dair farkındalığın artmasına vesile olmasını arzu ediyoruz. Bienalin, İstanbul için, tarih, kültür ve yaşamla barışık bir vizyon çizilmesi yönünde önemli bir adım olmasını temenni ediyoruz. Kendine özgü bir dünya kenti olan İstanbul’un bu gücünü harekete geçirmek, medeniyetlerin, kıtaların ve kültürlerin buluştuğu bu kentin enerjisini büyütmek ve yaymak gerektiğine inanıyoruz. İşte bu nedenle İstanbul Tasarım Bienali’ni destekliyor, tasarımın sonsuz gücüne sahip çıkıyoruz”.

Bir de atölye çalışması yapılacak

Koray, İstanbul Tasarım Bienali kapsamında ayrıca bir atölye çalışmasına da destek sağlayacak. TAG Platform’un liderliğinde ve Koray Şirketler Topluluğu sponsorluğunda gerçekleştirilecek atölye çalışması, sokakları ve insanların kentle, kentteki tasarım problemleri ile olan ilişkilerini ele alacak. Çalışmalar, bir yandan sokaklardaki insan hayatını zorlaştıran noktaları belirlerken, diğer yandan da kendi ayrıcalıkları olan insanların kent yaşamı ile olan ilişkisini araştıracak. Atölyede katılımcılar, kent ile insanın 'uyumsuz' olduğu yerleri belirleyecek ve bu analiz sürecini projelendirerek bienalde sergileyecek. Ekip ayrıca, kent ile insanın 'çakıştığı' noktalara birer sticker yapıştırarak, buraları görünür kılmayı da planlıyor. Çalışmalar kapsamında EIDD (Design For All Europe) temsilcisi Peter Frank Kercher de atölyede bulunacak ve konu hakkında bir söyleşi gerçekleştirecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-tasarim-bienaline-koray-sirketler-grubu-destegi_91196.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!