Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İstanbul Tasarım Bienali Resmen Açıldı

İstanbul Tasarım Bienali kapılarını, 10 Ekim Çarşamba sabahı Galata Özel Rum İlköğretim Okulu’nda yapılan Resmi Açılış Töreni ve Basın Toplantısı’yla ulusal ve uluslararası basın mensuplarına açtı. İstanbul Tasarım Bienali Resmi Açılış Töreni’nin açılış konuşmasını İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı yaptı.

yapi.com.tr
İstanbul Tasarım Bienali Resmen Açıldı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), Türkiye’de bir ilke daha imza atarak, 40. yılında İstanbul’un ilk Tasarım Bienali’ni hayata geçiriyor. İKSV tarafından, Eren Holding, Koray Şirketler Topluluğu, Vestel ve VitrA eş sponsorluğunda gerçekleştirilecek İstanbul Tasarım Bienali, 13 Ekim-12 Aralık 2012 tarihleri arasında İstanbullularla buluşacak.

Kentsel tasarım, mimarlık, endüstri ürünleri tasarımı, grafik tasarım, moda tasarımı, yeni medya tasarımı gibi başlıca alanlar ve ilgili tüm yaratıcı ürün ve projeleri kapsayacak İstanbul Tasarım Bienali’nde, küratörler Emre Arolat ve Joseph Grima’nın, “Kusurluluk” (Imperfection) temasını, kendi bakış açılarıyla yorumladıkları iki farklı sergi mekânında 46 ülkeden 300’e yakın tasarımcı ve mimarın 100’ün üzerinde projesi yer alıyor. İstanbul Tasarım Bienali, iki serginin yanı sıra 12 Aralık tarihine kadar, kentin farklı noktalarına yayılacak akademi programı, atölye sergileri, seminer programı, yaratıcı film kuşağı, paralel katılımcı programı ve tasarım yürüyüşleriyle iki ay boyunca İstanbul’u bir tasarım kentine dönüştürecek. 

İstanbul Tasarım Bienali kapılarını, 10 Ekim Çarşamba sabahı Galata Özel Rum İlköğretim Okulu’nda yapılan Resmi Açılış Töreni ve Basın Toplantısı’yla ulusal ve uluslararası basın mensuplarına açtı. İstanbul Tasarım Bienali Resmi Açılış Töreni’nin açılış konuşmasını İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı yaptı.



İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı konuşmasında “Hazırlıklarını 2010 yılından bu yana sürdürdüğümüz ilk İstanbul Tasarım Bienali’nde, son dönemde tüm dünyada ivme kazanan tasarım ve ona bağlı yaratıcı alanların tamamını kapsayacak bir etkinlik düzenleme amacını taşıdık. Tasarımı bir kültür öğesi olarak ele almayı, farklı yönleriyle sorgulamayı, yeniden düşünmeyi ve düşündürmeyi hedefleyerek, bu alana İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın özgün bakış açısıyla yaklaşmak istedik. İKSV’nin düzenlediği tüm etkinlikler gibi İstanbul Tasarım Bienali’nin de kendi alanını zenginleştiren, uluslararası arenada ülkemizdeki güncel kültür üretimini tanıtan ve dünyanın dört bir yanındaki farklı eğilimleri ve pratikleri İstanbul’a taşıyan doyurucu bir etkinlik olmasını ümit ediyoruz” dedi.

Sunuculuğunu Ece Dizdar’ın üstlendiği İstanbul Tasarım Bienali Resmi Açılış Töreni’nde, bienale katkılarından dolayı Başbakanlık Tanıtma Fonu Genel Sekreteri Süleyman Erde ve Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ’a birer teşekkür plaketi sunuldu. Plaketleri İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı takdim etti.

Törende daha sonra, İstanbul Tasarım Bienali eş sponsorlarına birer teşekkür plaketi sunuldu. Bienalin eş sponsorlarından Eren Holding adına Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren, Koray Şirketler Topluluğu adına Koray İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Koray, Vestel adına Vestel Genel Müdürü Ergün Güler ve VitrA adına Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkanı Hüsamettin Onanç açılış törenine katılarak Bülent Eczacıbaşı’ndan teşekkür plaketlerini aldılar.

Törende, İstanbul Tasarım Bienali’ne katkılarından dolayı, TUSKON (Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu) Genel Sekreteri Dr. Mustafa Günay ile TÜSİAD (Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner ’e de birer teşekkür plaketi takdim edildi.

Resmi Açılış Töreni’nin ardından gerçekleştirilen İstanbul Tasarım Bienali basın toplantısına bienal küratörleri Emre Arolat ve Joseph Grima, İstanbul Tasarım Bienali Danışma Kurulu Üyesi ve Londra Tasarım Müzesi Direktörü Deyan Sudjic ile İstanbul Tasarım Bienali Direktörü Özlem Yalım Özkaraoğlu konuşmacı olarak katıldı.



Toplantının ardından bienal sergi mekanları, küratörler rehberliğinde gezildi. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da sergi mekanlarını Bülent Eczacıbaşı eşliğinde gezdi.



İstanbul Tasarım Bienali basın toplantısına, ulusal ve uluslararası basın mensuplarının yanı sıra üniversitelerin ilgili bölümlerinin dekanları, akademisyenler, ilgili kurum ve kuruluşların yetkilileriyle mimarlık ve tasarım dünyasının önde gelen isimleri katıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-tasarim-bienali-resmen-acildi_102431.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!