Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul ve Dürbündeki 1001 İstanbul

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Sinema Yönetmenliği etkinlikleri kapsamında hayata geçirilen 'Dürbünümde 1001 İstanbul' projesi, Ajans Genel Sekreteri Yılmaz Kurt, Sinema Belgesel Animasyon Yönetmeni Yusuf Kaplan ve atölyenin kurucusu Işıl Özgentürk’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve proje için İstanbul’da bulunan Macar yönetmen

yapi.com.tr
İstanbul ve Dürbündeki 1001 İstanbul

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Sinema Yönetmenliği etkinlikleri kapsamında hayata geçirilen 'Dürbünümde 1001 İstanbul' projesi, Ajans Genel Sekreteri Yılmaz Kurt, Sinema Belgesel Animasyon Yönetmeni Yusuf Kaplan ve atölyenin kurucusu Işıl Özgentürk’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve proje için İstanbul’da bulunan Macar yönetmen Gabor Ferenczi’nin de katıldığı bir toplantıyla tanıtıldı.

10 kısa filmden oluşan 90 dakikalık bir film üretilmesini içeren 'Dürbünümde 1001 İstanbul' projesi kapsamında, 2010’un diğer Avrupa Kültür Başkentlerinden (Peç ve Essen), biri Macar diğeri Alman dünya sinemasının iki değerli yönetmenin İstanbul’da çekecekleri kısa filmler de yer alacak. Bu isimlerin dışında Türkiye’den genç yönetmenler de İstanbul’u kameralarının gözüyle sinemaya aktaracak.

'Dürbünümde 1001 İstanbul' projesini tasarlayan ve hayata geçirmeye aday olan ekip çok farklı yaş, meslek ve sosyal konumlardan gelen bireylerden oluşuyor. Büyük çoğunluğu daha önce hiçbir sinemasal üretimde yer almamış olan bu ekip, 'Herkes Film Yapabilir' çağrısına karşılık vererek yedi yıl önce araya geldi. Senaryo yazmaktan, film çekmeye ve montaja kadar uzanan bir dizi süreçle ilk kez 'Herkes Film Yapabilir – Işıl Özgentürk Film Atölyesi'nde tanışan ekip, bugün, yazdıkları senaryolar, çektikleri filmlerle kendilerini kanıtlamanın yanısıra, Avrupa Kültür Başkenti’nde yaşayan her kesimden bireye 'Herkes Film Yapabilir' öz güvenini iletmeyi ayrı bir misyon olarak görüyor.

Proje filmi tamamlandığında, 'Herkes Film Yapabilir – Işıl Özgentürk Film Atölyesi', beşer kişilik ekipler kurup filmi ilk olarak tespit edilen mahalle kahvelerinde göstermeyi planlıyor. Ekipler, ellerinde filmin DVD’si ile kahvelerden içeri girecek ve filmi kahvenin televizyonda oynatmaya başlayacaklar. Bu eyleme itirazlar edenlerin ve yadırgayacakların olacağını en baştan kabul eden ekip, süreç ilerledikçe ilginin artmasını bekliyor. Mahalle kahvelerinin de yeterli olmadığını vurgulayan 'Dürbünümde 1001 İstanbul' ekibi, Cafe zincirleri, büyük zincir marketleri gibi kurumlardan destek almaları durumunda 'Dürbünümde 1001 İstanbul Günleri' düzenlemeyi planlıyor.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-ve-durbundeki-1001-istanbul_75183.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!