Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İstanbul Yeni Havalimanı'na Otel Geliyor

İstanbul Yeni Havalimanı'na otel geliyor. İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş. tarafından Arnavutköy'e bağlı Tayakadın mevkiideki İstanbul Yeni Havalimanı İnşaatı şantiyesi sınırlarında, İstanbul Yeni Havalimanı projesinin hayata geçmesi ile günlük ziyaretçilerin konaklama ihtiyacı karşılamak amacıyla terminal binası içerisinde otel yapılması planlanıyor.

yapi.com.tr
İstanbul Yeni Havalimanı'na Otel Geliyor

Toplam muhammen bedeli 8 milyon 500 bin TL olarak belirlenen proje doğrultusunda 102 hava tarafı, 349 kara tarafı olmak üzere toplam 451 odalı olacak.

Terminal binası içerisinde kurulması planlanan otel, sektöründeki “Havalimanı Oteli ve Business (İş) Oteli” gereksinimlerini karşılayacak şekilde projelendirildi. Hem hava tarafındaki transfer yolcularının kullanımına hem de kara tarafındaki tüm misafirlere hizmet vermek amacıyla terminal binası giden yolcu katında birbirinden bağımsız iki farklı girişi olacak şekilde planlandı. Hava tarafı ile kara tarafı gümrük ve güvenlik gerekçeleri ile kesin olarak birbirinden ayrı olarak kuruluyor.

Hava tarafı oteli genellikle kısa süreli konaklamalara (0-3 saatten başlayan) uygun şekilde daha küçük odalardan oluşuyor. Bu bölümde yiyecek-içecek servisi ve diğer geleneksel otel aktiviteleri minimumda tutuluyor.

Kara tarafı oteli ise daha çok “Business (İş) Hotel” tanımına uyacak şekilde bir hizmet politikası sunuyor. Restoran/bar, jimnastik salonu ve toplantı odaları gibi çağdaş otelcilik yaklaşımı ile geleneksel otel tasarımından daha farklı olarak optimize edilmiş olarak hizmet vermesi planlanıyor.

Emlak Kulisi'nde yer alan habere göre; proje kapsamında yapılacak inşaat çalışmalarının yaklaşık 6 ayda tamamlanması planlanmakta olup, 300 kişinin çalışması planlanıyor. İşletme aşamasında ise toplam 180 kişinin çalışması öngörülüyor.

İlerleyen yıllarda istihdam sayısı artırılabiliyor. Projenin ekonomik ömrü 49 yıl olarak öngörülmekte olup, yapılacak bakım ve onarım çalışmaları ile projenin ekonomik ömrünün devamlılığı hedeflenmiyor. Terminal Oteli DHMİ ile yapılan ana sözleşmeye uygun olarak 25 yıl süreyle İGA tarafından işletiliyor.

İGA Terminal Otel Projesi; İstanbul Yeni Havalimanı projesi kapsamında ziyaretçilerine hizmet verebilmesi için tüm altyapı ve ulaşım sorunları çözüme kavuşturulmuş olan terminal binası tercih edildi.

Proje konusu otel 11 bin 854,78 metrekare alan üzerine kuruluyor. Otel yatak katları olarak 3 kat + lobi katı olmak üzere toplam 4 kat olarak dizayn edildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-yeni-havalimanina-otel-geliyor_167332.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!