Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İstanbul'a Yeni Metro Hattı

Mahmutbey Bahçeşehir Esenyurt metro hattında detaylar belli oldu. Birçok metro hattıyla bağlantıda olacak hattın 4 yılda tamamlanması hedefleniyor.

yapi.com.tr
İstanbul'a Yeni Metro Hattı

Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattında detaylar belli oldu. İstanbul'un Bağcılar, Küçükçekmece, Avcılar, Başakşehir ve Esenyurt ilçelerini etkileyecek olan metro hattı için 'Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED)' gerekli değildir açıklaması yapıldı.

Habertürk'ten Kübra Genç'in haberine göre, 2.211.600.000 TL değerindeki proje 9 istasyondan meydana gelecek. 16,04 kilometre olarak planlanan Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattı, birçok metro hattıyla da bağlantılı olacak.

Mahmutbey- Bahçeşehir metro uzatma hattı, 2014 yılında inşaatına başlanan Kabataş-Mahmutbey raylı sistem hattının devamı niteliğinde planlanan bir proje olarak düzenlendi.

Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattı, Mahmutbey istasyonundan başlayarak doğu-batı istikametinde devam edecek ve TEM otoyolunun kuzeyinde Esenkent mahallesinde sona erecek. Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metrosunun ilk durağı olan Mahmutbey istasyonu, Kirazlı-Başakşehir-Olimpiyatköy ve Kabataş-Mahmutköy raylı sistem hatlarıyla entegrasyonunun sağlandığı yerdir.

Ayrıca, TEM otoyoluna paralel konumda olan Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı, yapılması planlanan Kanal İstanbul Projesinin iki yakasını birbirine bağlayacak olan ve şehir merkezleri için de bağlantı noktası oluşturacak önemli bir hat olarak belirlendi. Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattı kapsamında projenin toplam test süreleriyle birlikte 4 yılda tamamlanması hedefleniyor.

Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattı istasyonları:

- Bölge Parkı

- Mehmet Akif

- Toplu Konut

- Tema Park

- Hastane

- Tahtakale

- Ispartakule

- Bahçeşehir

- Esenkent.

ETİKETLER: ÇED metro
http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbula-yeni-metro-hatti_140809.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!