Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul’da 6 Projeye 2 Milyar TL Yatıracak

Geçen yılı projelerinin teslimatlarıyla geçiren Ege Yapı, 2016’yı “yatırım yılı” ilan etti. Şirket, bu yıl içerisinde İstanbul’da başlayacağı 6 yeni projeye toplam 2 milyar lira yatırım yapmayı öngörüyor.

yapı.com.tr
İstanbul’da 6 Projeye 2 Milyar TL Yatıracak

İstanbul’un en büyük karma projeleri arasında yer alan Batışehir’in inşasını tamamlayan ve teslimlerine başlayan Ege Yapı, 2016 yılında İstanbul’un çeşitli noktalarında hayata geçireceği 6 proje için 2 milyar liralık yatırım yapmayı planlıyor. Milliyet'in Duygu Erdoğan'ın haberine göre, şirketin, bunların yanı sıra Yenisahra ve Üsküdar’da kentsel dönüşüm, Basın Ekspres’te ise 2 bin konutluk yeni projeleri var.

Bu yıl için öngördükleri 6 projede de sözleşme aşamasının geçildiğini vurgulayan Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, yeni projelerinin konut, ofis, ticari ünite ve karma kullanım olmak üzere ihtiyaca göre hayata geçirileceğini kaydetti. Kabadayı, “Bunlardan bir tanesi Kağıthane’de planladığımız konut, ticari üniteler, ofis ve sosyal yaşam alanlarından oluşacak karma kullanımlı proje olacak” dedi. Anadolu Yakası’nda çekmeköy’de de özel bir proje geliştireceklerini belirten Kabadayı, bu projeyi  Casper ortaklığıyla yapacaklarını, müstakil bahçeli ve teraslı yaşam alanların yer alacağını bildirdi.

Bunların dışında Beylerbeyi’ndeki ofis projesinde inşaatın sürdüğünü  aktaran Kabadayı, diğer projelerini de Maslak, Beyoğlu ve Yedikule’de gerçekleştireceklerini söyledi. Yedikule’deki bu projede turizm, turizmi destekleyen fonksiyonlar ve ticari alanlar bulunacak.

Dönüşüme devam

Üsküdar ve Yenisahra’da ise kentsel dönüşüm projelerinin devam ettiğini belirten İnanç Kabadayı, kentsel dönüşümü memleket meselesi olarak ele alıp, her zaman gündemlerinde tuttuklarını dile getirdi. Kabadayı, “Yenisahra’da toplam 60 bin metrekare alanı dönüştürmeyi planlıyoruz. 40 bin metrekare alanın imzaları atıldı. Üsküdar’da ise hedefimiz 20 bin metrekare. Ama devam ediyoruz” dedi.

İstanbul’un en büyük karma projelerinden olan Batışehir’de, projenin yüzde 93’ünü sattıklarına dikkat çeken Kabadayı, emlak Konut rakamlarına göre yılın en çok satan projesinin Batışehir olduğunu dile getirdi. Toplam 2.1 milyar lira hasılat alınan projede Emlak Konut payı ise 600 milyon lirayı aştı. Kabadayı, “Son kampanyamızla 60 ay sıfır faizle hemen teslim daireleri satıyoruz. İlk gününden bu zamana kadar 2.5 kat kazandırdığını görüyoruz. Kartal’daki Pega Kartal projemizdeyse satış yüzde 86’ya ulaştı” diye konuştu. Batışehir’de toplam 3 bin 266 konut ve rezidans, 121 mağaza,  okul, cami ve “Four Points by Sheraton Hotel”, A+ ofisler bulunuyor.

Anlaşma sağlandı

Öte yandan Carlson Rezidor Hotel Group’a ait “Radisson Blu” markasının Türkiye’de açılacak ilk “serviced apartments” konseptli Radisson Blu Residence İstanbul Batışehir ile ilgili Suudi arabistan’ın en büyük turizm yatırımcılarından Al Hokair Group’la anlaşma sağlandı.
 
Sadece Batışehir’e değil, bölgeye de yatırım yaptıklarını ifade eden Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, “Yüksek gerilim hatlarının yerin altına alınması, yenilenebilir enerji sisteminin kurulması, cami inşası, yol/kavşak yapımıyla birlikte toplamda 20 milyon dolar harcamış olacağız” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbulda-6-projeye-2-milyar-tl-yatiracak_142794.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!