Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul'un 25 Milyar Bütçesi Var

Toplam 13 milyon nüfusuyla dünyanın en büyük şehirlerinden biri olan İstanbul, bu sene 24 milyar 658 milyon 360 bin TL bütçeyle yönetilecek. 2011 yılı bütçesi 6 milyar 700 milyon TL olan İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bağlı kuruluşlarından İSKİ'nin 3 milyar 256 milyon 532 bin TL, İETT'nin 1 milyar 800 milyon 445 bin TL ve bağlı 25 şirketin 6

Dünya Gazetesi
İstanbul'un 25 Milyar Bütçesi Var

br />
6 spor salonu yapılacak

Spor hizmetlerine yönelik yatırımlar kapsamında da Kağıthane Yahya Kemal Spor Salonu, Beylikdüzü Spor Kompleksi, Sultangazi Fulbol Sahası modernizasyonu, Sancaktepe Spor Kompleksi, Çekmeköy Spor Kompleksi, Gaziosmanpaşa Küçükköy Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, Çatalca Kestanelik Spor Salonu, Pendik Kavakpınar Futbol Sahası, Bahçelievler Spor Salonu ve Pendik Batı Mahallesi Futbol sahası yapılacak.

Kültür yatırımları kapsamında da Kültür ve Turizm Bakanlığına ait eski eserler ve müzelerin röleve restorasyon, restitüsyon güçlendirme projeleri, okullarda tiyatro eserleri sergilenmesi, halk kütüphanelerine malzeme alımı, Ataşehir'de Kültür Merkezi yapılacak. 

Sosyal hizmetlerle ilgili yatırımlar kapsamında da, mesleki ve teknik eğitim kursları, sosyal hizmetler kuruluşlarına meslek elemanı, bakım, temizlik ve diğer personel hizmet alımı, sosyal hizmetler kuruluşlarına araç kiralanması, korunmaya muhtaç çocuklar, kadınlar ve gençler için çocuk evi kiralama, engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye alımı, Zeytinburnu Engelli Rehabilitasyon Merkezi Yapımı, Beylikdüzü Huzurevi Yapımı, Maltepe Toplum Merkezi ile Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Binaları Proje ve Yapım işi gerçekleştirilecek.

4 yeni hastane yapılacak

Sağlık yatırımları kapsamında toplum sağlığı merkezleri yapımı, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi A Blok'un yeniden yapılması, Bahçelievler ve Büyükçekmece Devlet Hastanesi yapımı, Sancaktepe Sarıgazi Eğitim Araştırma hastanesi yapımı, Halkalı Mehmet Akif Ersoy Kalp Damar Cerrahi Eğitim Araştırma Hastanesi Ek Bina yapımı, Çekmeköy Devlet Hastanesi ek bina yapımı, Sultangazi, Bağcılar, Küçükçekmece, Eyüp Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Gaziosmanpaşa Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi yapılacak.

İl Özel İdaresi bu yılki bütçesinden tarım ve orman hizmetlerine 7 milyon 408 bin 17 TL (yüzde 2,3), sanayi ve ticaret hizmetlerine 1 milyon 911 bin 136 TL, emniyet hizmetlerine 1 milyon TL, afet ve acil durum hizmetlerine de 1 milyon 999 bin 74 TL harcanacak.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbulun-25-milyar-butcesi-var_85377.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!