Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul’un 32 İlçesi 160 Etkinliğe Sahne Oluyor

İstanbulluları Avrupalı yakın komşularıyla buluşturmayı amaçlayan “İstanbul Avrupalı Kardeşleriyle Buluşuyor” projesinin tanıtım toplantısı Sepetçiler Kasrı’nda gerçekleştirildi. Aralık ayına kadar devam edecek proje kapsamında mutfak kültüründen halk danslarına kadar farklı disiplinlerdeki etkinlikler, İstanbul’un 32 ilçesini Avrupalı ve komşu

yapi.com.tr
İstanbul’un 32 İlçesi 160 Etkinliğe Sahne Oluyor

BR>
Avcılar Belediyesi / 29 -31 Ekim 2010

Türk - Bulgar Danslarını Tanıtma

Avcılar Belediyesi sınırlarında, 10.000 Bulgaristan göçmeninin yaşadığı gerçeğinden yola çıkan proje kapsamında 2000 yılında kurulan ve 2004 yılında Polonya Zakopane kentinde dünya birincisi olan Avcılar Belediyesi Geleneksel Danslar topluluğu ile kardeş şehir Razgrad Belediyesi (Bulgaristan) halk dansları topluluğu ekipleri Bulgaristan ve Türkiye’de workshoplar yapacak, ayrı ayrı ve birlikte dans performansları sergileyeceklerdir.

Bağcılar Belediyesi / 18 – 25 Eylül 2010

7 Bölge 8 Renk

Bağcılar ilçesinin Türkiye’nin yedi bölgesini içeren çok kültürlü yapısını Avrupa kültürüyle tanıştırmayı ve harmanlamayı hedefleyen proje kapsamında, Hamm ( Almanya), Çeliç ( Bosna – Hersek), Dublin, (Polonya) kardeş şehirlerinden gelen katılımcılar ve sanatçılar sahne ve gösteri performansları,  fotoğraf sergileri ve müzik etkinlikleri yaparak kendi kültürel değerlerini tanıtacaklardır. Eş zamanlı olarak Bağcılar Belediyesi sınırları içerisinde yaşan Türkiye’nin yedi bölgesinin temsilcileri kendi kültürlerini tanıtan benzer etkinlikler gerçekleştireceklerdir.

Bakırköy Belediyesi / 15 - 25 Temmuz 2010

Bakırköy Kültür Sanat Yaz Festivali

Bakırköy ilçesi sınırları içerisinde yaşayan halkın ve tüm İstanbulluların katılımıyla gerçekleşecek olan yaz festivali kapsamında, Amerika, Meksika, Hindistan, Macaristan, Polonya, Ukrayna, Porto Riko, Peru, Senegal gibi dünyanın 5 farklı kıtasından gelecek katılımcılar, sanatçılar 10 gün boyunca konser ve dans performansları sergileyeceklerdir. Bakırköy ilçesi çeşitli sokak eğlenceleri ile şenlenecek, canlanacaktır.

Beylikdüzü Belediyesi / 16 - 18 Temmuz 2010

Ülkemizin Tüm Renklerini Kardeşlerimizle Paylaşıyoruz

İki farklı kültürü bir araya getirip, kültürel değerlerini tanıtmalarını sağlayacak proje kapsamında,  Lugansk  (Ukrayna) kardeş belediyesinden gelecek sanatçı grupları ile ülkemizin dört bir yanına ait halk dansları performansları sergilenecektir. Bu yolla İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti coşkusu kardeş belediye ile paylaşılacak, İstanbul, 2010 yılı Avrupa Kültür Başkenti olarak buluşma noktası olacaktır.

Bayrampaşa / 15 - 18 Nisan 2010

Hu, Komşu Komşu!

Üsküp/ Çayır Belediyesi (Makedonya) ile ortaklaşa gerçekleştirilecek, çocuklara yönelik proje kapsamında, Üsküp Belediyesi’nden 07–13 yaş grubu 20 çocuk ve Bayrampaşa Belediyesi sınırları içerisinde seçilen çocuklar geleneksel danslarını sergileyecek, geleneksel şarkılarını icra edeceklerdir. Ayrıca, iki farklı kültürü tanıtıcı sergiler ve İstanbul’u tanıtan eğitim semineri düzenlenecek, müze gezileri yapılacaktır.

Beykoz Belediyesi / 10 - 20 Temmuz 2010
 
Avrupa Halk Dansları (EuroFolk)

Farklı kültürlerin yaratacağı sinerjiden enerjisini alan proje kapsamında, Mohaç (Macaristan) , Mülheim an der Ruhr (Almanya) , Krakow/Zakapone (Polonya) , Prizren  (Kosova) kardeş şehirlerinden gelen toplam 80 dansçı ve Beykoz Belediyesi'nin 20 kişilik halk dansları ekipleri bir haftalık beraber çalışmadan sonra, Beykoz ilçesi sokaklarında beraber karma dans performansları sergileyeceklerdir.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4  |   5  |   6
ETİKETLER: İstanbul 2010
http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbulun-32-ilcesi-160-etkinlige-sahne-oluyor_80298.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!