Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul’un Kalbinde Arazilerim Var ama İnşaat Süreci Aslanın Midesinden Ekmek Çıkarmak gibi

Taşyapı’nın, Bağdat Caddesi’ndeki Four Winds projesi beklenirken, şirketin patronu Emrullah Turanlı 2 yıl önce başladığı Fenerbahçe’deki Dalyan Konakları’nı satışa çıkardı. Turanlı, şehir içinde arazi geliştirmek için çok uğraştıklarını belirterek, “Boş arsayı alıp üzerine inşaat yapmak, bakkaldan ekmek almak gibi. Biz ekmeği aslanın midesinden

Hürriyet Gazetesi
İstanbul’un Kalbinde Arazilerim Var ama İnşaat Süreci Aslanın Midesinden Ekmek Çıkarmak gibi

Turizm ve spor&eğlence sektöründeki yatırımlarıyla uzun süren sessizliğini bozan Taş Yapı’nın, inşaat alanında Bağdat Caddesi’ndeki Four Winds projesi beklenirken, şirketin patronu Emrullah Turanlı 2 yıl önce sessiz sedasız başladığı Fenerbahçe’deki Dalyan Konakları’nı satışa çıkardı. 10 yıl önce Polonyalı bir şirketten aldığı denize sıfır, yürüyüş yolu üzerindeki arazideki projenin kalitesini ve lokasyonunu vurgulayan Turanlı, “Burası alışkanlık yapar” diyor. Taşyapı, Dalyan Konakları’nın yanı sıra Bağdat Caddesi, Seyrantepe, Altunizade ve Ümraniye Kayışdağı’nda 4 projenin hazırlığını yapıyor. Bugüne kadar Mashattan, Almondhill gibi lüks projelere imza atan Taşyapı, Kayışdağı projesinde orta segmenti de hedefleyip proje gerçekleştirecek. Turizm, enerji, inşaat, spor ve eğlence sektörlerinde faaliyet gösteren Taşyapı’nın bu sektörlerde önümüzdeki dönemde 2 milyar dolarlık yatırım planı da bulunuyor.

18 daireli butik proje

Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, Dalyan Konakları’nın satışlarına başladıklarını belirterek, proje hakkında şunları söyledi: “Adet olarak küçük bir proje ancak lokasyon itibariyle, yapım kalitesi itibariyle güzel bir proje oldu. 18 tane şanslı aile burada yaşayacak. Burası alışkanlık yapıyor. Başka bir yere gitme imkanınız kalmıyor. Buradaki satış ofisini çalışma ofisim haline getirdim. Herhangi bir yere gidiyorum, işi hemen bitirip buraya geri dönmek istiyorum. Taşyapı’nın iş kapasitesi içinde küçük bir proje ama Taşyapı bu tip projelerle büyüdüğü için, 30 senedir bu tür projeleri bırakmadığı için butik yerleri alıyoruz. Projenin yatırım maliyeti 30-40 milyon dolar civarında ve yatırımın çoğu arsa maliyetidir.” Projenin fiyatlarını açıklamak istemeyen Turanlı, herkesin projeyi görmesini, ondan sonra karar vermesini istediğini de belirtiyor.

Dalyan Konakları’nın dışında İstanbul’da 4 tane projeye başladıklarını söyleyen Emrullah Turanlı, şöyle konuştu: “Bağdat Caddesi’nde 44 katlı 4 kuleden oluşan Four Winds projesimim inşaatına başlayalı 6 ay oldu. 20 ay sonra bitirmeyi planlıyoruz. Şu anda 30’ncu katların inşaatı yapılıyor. 44 bin metrekarelik alana inşa edilen Four Winds Residence projesinde, 800’e yaklaşan rezidans daire bulunuyor. Seyrantepe’de bir hafta önce inşaatına başladığımız karma bir projemiz var. 60 katlı ofis ve rezidanslardan oluşan bir proje olacak. Yatırım bedeli 400 milyon doları bulacak. Altunizade’de Selçuklu Holding ile yüzde 50-50 ortak yapacağımız bir proje var. Burada da A plus konutlar olacak. Yatırım bedeli araziyle beraber 200 milyon dolar olacak. Kayışdağı’nda Yeditepe Üniversitesi’nin yakınlarında 250 milyon dolarlık bir yatırımla 2 bin konut inşa edeceğiz. Şu anda avam proje çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki yıl başlayacağız. Bu projede orta gelirliyi hedefliyorum.”

Bakkaldan ekmek almak gibi

Taşyapı’nın stoklarında 20 tane daha satın aldığı ve geliştirdiği arazinin bulunduğunu açıklayan Emrullah Turanlı, şehir içinde arazi geliştirmenin zorluklarına dikkat çekti. Turanlı, şöyle konuştu:

“Şehir içini tercih ettiğimiz için, genelde çok hisse sahibinin bir arada olduğu arazileri topluyoruz. 30-40 tane arsa hissedarı oluyor ya da gecekonduları yıkıp yeni şehirler kurmaya çalışıyoruz. 30 tane parseli bir araya getirip yapılaşmaya gidiyoruz. Onların problemlerini çözmek de kolay olmuyor. Bir araziyi temizlemek en erken 6 yıl zamanımızı alıyor. Bu şekilde uğraştığımız için arazi maliyetleri de en az yüzde 30 artıyor. Bu kadar zor olmasına rağmen, hazır bir araziyi alıp onun üzerine yapılaşmaya gitmiyoruz. Çünkü şehir içinin dönüşmesinin taraftarıyım. Boş arsayı alıp üzerine inşaat yapmak, bakkaldan ekmek almak gibi olur. Biz ekmeği aslanın midesinden çıkarıyoruz. 15 yıl önce aldığım araziler var. Şu anda elimde Şişli’de Gayrettepe’de, Bağdat Caddesi’nde yani İstanbul’un kalbi gibi olan yerlerde arazilerim var. Ancak bu arazilerin mücadelesi çok.”

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbulun-kalbinde-arazilerim-var-ama-insaat-sureci-aslanin-midesinden-ekmek-cikarmak-gibi_88341.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!