Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul'un Kıyı Şeridi 'CHP' Dedi

Önceki seçimde AKP belediyeleri olan Kartal, Maltepe, Adalar ve Sarıyer, Çatalca, Silivri’de CHP kazandı. AKP’nin Üsküdar kalesi düşmedi, Beyoğlu’nda CHP ile çekişti ama AKP zor da olsa kazandı. İstanbul’un özellikle kıyı şeridinde AKP’nin oy kaybettiği görülüyor.

Vatan Gazetesi
İstanbul'un Kıyı Şeridi 'CHP' Dedi

Önceki seçimde AKP belediyeleri olan Kartal, Maltepe, Adalar ve Sarıyer, Çatalca, Silivri’de CHP kazandı... AKP’nin Üsküdar kalesi düşmedi, Beyoğlu’nda CHP ile çekişti ama AKP zor da olsa kazandı. İstanbul’un özellikle kıyı şeridinde AKP’nin oy kaybettiği görülüyor...

 

AKP’nin yıkılmayan kaleleri

İstanbul’da AKP’nin elinde bulundurduğu Bağcılar, Bahçelievler, Bayrampaşa, Beykoz, Beyoğlu, Fatih, Bağcılar, Zeytinburnu, Esenler, Esenyurt, Gaziosmanpaşa, Eyüp, Güngören, Kağıthane, Küçükçekmece, Pendik, Sultanbeyli, Şile, Tuzla, Üsküdar ilçelerini korudu. Üsküdar’da AKP’nin adayı Mustafa Kara şu ana kadar açılan sayılan oyların yüzde 37.85’ini alarak zaferini ilan etti. CHP’nin adayı Sema Barlın ise yüzde 29.28’de kaldı. Saadet Partisi’nin adayı Yılmaz Bayat ise yüzde 20.5 oranında oy aldı. CHP kaleleri olan Bakırköy, Beşiktaş, Kadıköy ve Avcılar’daki belediye başkanlıklarını korudu.

Yeni ilçelerde AKP önde

Yeni ilçelere gelince AKP Başakşehir, Beylikdüzü, Ümraniye, Çekmeköy, Sancaktepe, Sultangazi, Arnavutköy’ü aldı. CHP ise yeni ilçelerden sadece Ataşehir’i yüzde 41,24’lik oranla kazandı. Şişli Belediye Başkanlığını ise yüzde 54 oyla DSP’ye geçen Mustafa Sarıgül kazandı.

Hangi parti kaç belediye başkanlığı kazandı

AKP: 493

CHP: 181

MHP: 138

DTP: 66

DSP: 12

SP: 23

DP: 17

ANAP: 3

BBP: 7

EMEP: 1

Bağımsız: 9

TOPLAM: 950

2004 ve 2007’ye göre AKP düşüşte, MHP ve SP çıkışta

Sandıkların yarısına yakını açılırken 2004 il genel meclisi ve 2007’deki genel seçime alınan oylar itibarıyla AKP ve CHP’nin düşüş, MHP ve SP’nin yükseliş kaydettiği görüldü. AKP 2004 yerel seçimlerinde il genel meclisinde % 41.6, 2007 milletvekili seçimlerinde % 46.5 oy almıştı. Oyların yarıya yakını sayılırken AKP’nin il genel meclislerindeki oyu % 39.6’ya düştü. CHP il genel meclislerinde, son yerel seçimlere göre 1 puan yükseldi, son genel seçime göre ise, % 1 oy kaybetti. İl genel meclislerindeki oy oranı % 19.90 olarak görünüyor. MHP son yerel seçimlerde il genel meclislerinde % 10.4 oy almıştı. Genel seçimde oyunu % 14.27’ye yükselten MHP, saat 22:00 itibarıyla il genel meclislerinde oyunu % 16.65’e yükseltti. SP’nin 2004’te il genel meclislerinde % 4 olan oyu son genel seçimlerde % 2.34’e düşmüştü. SP’nin il genel meclislerindeki şimdiki oyu % 5.6.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbulun-kiyi-seridi-chp-dedi_67792.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!