Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İşte Tsunami

Papua Yeni Gine açıklarında meydana gelen ve 3 kişinin ölümüne yol açan Richter ölçeğine göre 7.5 büyüklüğündeki depremde, küçük bir tsunami (deprem d

Milliyet
İşte Tsunami

apua Yeni Gine açıklarında meydana gelen ve 3 kişinin ölümüne yol açan Richter ölçeğine göre 7.5 büyüklüğündeki depremde, küçük bir tsunami (deprem dalgası) meydana geldiği ve onlarca evin sulara sürüklendiği bildirildi.
Avustralya Jeolojik Araştırmalar Örgütü'nden Mark Leonard, yerel saatle 04.44'de (TSİ 21:44) meydana gelen depremin merkez üssünün, Wewak sahil kasabasının 100 kilometre kuzeybatısında ve başkent Port Moresby'nin 850 kilometre kuzeybatısında, 33 kilometre yeraltında olduğunu açıkladı.
Leonard, bölgede en büyüğü 5.1 olmak üzere bir dizi artçı şok oluştuğunu, artçı şokların şiddetinin azalarak devam etmesini beklediklerini söyledi.
Yerbilimci Chris McKee, Papua Yeni Gine deprem gözlemevinin depremi 7.6 büyüklüğünde ölçtüğünü, kendilerine ulaşan bilgilere göre Wevak kasabasında ve Karkar adasında 1-2 metre yüksekliğinde tsunami oluştuğunu kaydetti.
McKee, ancak bu tsunaminin tehlikeli olmadığını söyledi.
Wevak'dan Rahip Tony Burgess de, sabaha karşı meydana gelen depremin adalarda hissedildiğini, yaklaşık 40-50 evin sulara sürüklendiğini söyledi.
Burgess, ancak 1998'deki depremde olduğu gibi devasa bir gelgit dalgası oluşmadığını, bu seferki tsunaminin daha küçük olduğunu belirtti.
Bu arada, deprem nedeniyle Hawai'deki Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, Japonya'dan Fiji'ye kadar Pasifik'deki tüm ada ve sahil bölgelerine tsunami izleme ve uyarı alarmı verdi. Ancak, bu alarm durumu daha sonra iptal edildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/iste-tsunami_1641.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!