Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İTO Seçimlerinin Perde Arkası

Ne İstanbul Sanayi Odası’nın ne de İstanbul Ticaret Odası’nın başkanları değişmedi, sanayici ve tüccar mevcut başkanlarıyla yola devam etme kararı aldı. Dün sabah 09.00’da başlayan ve 17.00’de sona eren seçim maratonunda İstanbul Ticaret Odası’nda son başkanı Murat Yalçıntaş, İstanbul Sanayi Odası’nda da yine son Başkan Tanıl Küçük seçimden

Taraf Gazetesi
İTO Seçimlerinin Perde Arkası

İstanbullu tüccar ve sanayici dün sandık başına giderek yeni başkanlarını seçmek için oy kullandı. Ancak, ne İstanbul Sanayi Odası’nın ne de İstanbul Ticaret Odası’nın başkanları değişmedi, sanayici ve tüccar mevcut başkanlarıyla yola devam etme kararı aldı. Dün sabah 09.00’da başlayan ve 17.00’de sona eren seçim maratonunda İstanbul Ticaret Odası’nda son başkanı Murat Yalçıntaş, İstanbul Sanayi Odası’nda da yine son Başkan Tanıl Küçük seçimden zaferle ayrılan taraf oldu.

Altı oyda Yalçıntaş’ın adı çizildi

Murat Yalçıntaş, 254 Meclis üyesinden 133’ünün oyuyla, Tanıl Küçük ise 114 Meclis üyesinden 68’inin oyuyla seçimi kazandı. İTO’da 257 üyenin 254’ü oy kullanırken, kullanılan oyların beşi geçersiz çıktı, altı oyda ise Yalçıntaş’ın adı çizildi. İTO‘da Yalçıntaş’ın rakibi İbrahim Çağlar 110 oy alırken, İSO’da Küçük’ün karşısında başkanlık için yarışan Süleyman Orakçıoğlu 44 oy aldı.

2005 yılındaki seçimlerde İTO Platformu’nun öncülüğünü yapan Çağlar, geçen seçimde kendi meslek komitesinden seçimleri kazanamamasının ardından başkan adaylığından Yalçıntaş lehine çekilmişti. Çağlar, dün seçim yarışına başlarken tüm İTO Meclis üyelerine sabah saat 9.30’da ve 11.30’da birer sesli SMS göndererek, “Sayın Meclis üyeleri bu bir yarış değil. Bu İTO’nun Türkiye ve dünya ekonomisindeki yerinin ne olacağının ve karakterinin nasıl olacağının seçimidir” mesajı verdi.  İTO’da Yalçıntaş’ın listesinde eski yönetimden sadece Şekib Avdagiç ile Abdullah Çınar yer aldı. Bir önceki dönem İTO Meclis Başkan Yardımcısı olan Mehmet Develioğlu da, Yalçıntaş’ın listesinde yer buldu. Yönetime girme pazarlığı yapıldığı sırada TUSKON’un adayı olarak gündeme gelen Murat Sungurlu’nun Yalçıntaş’ın listesinde yer alması dikkat çekti. İTO’da Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) desteğini arkasına alan ve listesine yedi MÜSİAD üyesini koyan Başkan Murat Yalçıntaş yeniden seçildi. Yalçıntaş’ın yeniden seçilmesiyle bu sonuç, “İTO, Müstakil İstanbul Ticaret Odası oldu” şeklinde yorumlara neden oldu. Listede ayrıca ASKON yönetim kurulu üyesi Ertuğrul Yavuz Pala da yer aldı. Abdullah Çınar da hem MÜSİAD hem de ASKON üyesi.

‘Gece iki saat uyudum’

İkinci kez başkanlığının kesinleşmesinin ardından basın toplantısı yapan Yalçıntaş, seçimin son derece demokratik yarış olduğunu belirterek, rakibi İbrahim Çağlar’a da teşekkür etti. Dört yıl birlikte çalıştığı eski Meclis’e teşekkür eden Yalçıntaş, yeni yönetime de başarılar diledi. İTO’nun üye odaklı hizmet anlayışına devam edeceklerini dile getiren Yalçıntaş, “Seçim İstanbul iş camiasına yaraşır şekilde gerçekleşti. Yarışın kaybedeni yok, kazananı İTO. Türk ekonomisine hizmet etmeye ve Türkiye’yi daha parlak yarınlara taşımaya devam edeceğiz. Tek yürek olarak İstanbul için Türkiye için çalışmayı sürdüreceğiz” dedi. Seçimden önceki gece sadece iki saat uyuduğunu belirten Yalçıntaş, Meclis başkanını önümüzdeki hafta içinde belirleyeceklerini kaydetti. Yalçıntaş, “İlk yönetim kurulunda kapalı oyla başkanlık divanı seçilecek. Mayısta yapılacak TOBB seçimlerinde de TOBB delegeleri belirlenecek” dedi

Yeni Yıldırım’dan baklava

Yalçıntaş’ın TOBB delege listesinde de çarpıcı isimler yer aldı. ÇDLG’nin önde gelen isimlerinden İTO eski Başkanı inşaatçı Mehmet Yıldırım’ın seçilemediği Meclis’te adaşı baklavacı ve TÜMSİAD Başkanı Yıldırım, Yalçıntaş’ın TOBB delege listesinde yer aldı. Yıldırım ve arkadaşları öğle saatlerinde sonuçtan emin olduklarını söyleyerek oylar sayıldıktan sonra Meclis üyeleri için baklava hazırlamaya başladı. Yalçıntaş’ın başkan olduğunun açıklanmasının ardından salona İTO harflerinden oluşan bir tepsi baklava getirildi.

Bahçıvan Meclis Başkanı

Bu arada, İSO’da yönetim kurulu başkanlığı için Tanıl Küçük ve Süleyman Orakçıoğlu’nun başkanlığında iki liste yarıştı. Küçük’ün yönetim kurulu listesi Nuri Tuna, Fikret Tanrıverdi, Abdulbaki Kuriş, Turgay Durak, Bülent Savaş, Kenan Baytaş, Fahir Gök, Ülkü Büyükgönenç, Mustafa Aydın Özilhan ve Kadir Efe yer alırken Süleyman Orakçıoğlu’nun listesi ise Gülsüm Azeri, Ali Eren, Bilal Alkoç, İnan Altınbaş, Selahattin Akaydın, Adnan Dalgakıran, Nurettin Çetinkaya, İsmail Ali Dağbaşı, Nahit Kemalbay ve Ali Ulvi Orhan’dan oluştu. İSO’da Meclis Başkanlığı’na Erdal Bahçıvan, yardımcılığına ise Zeynep Bodur Okyay seçildi.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4
http://www.yapi.com.tr/haberler/ito-secimlerinin-perde-arkasi_67077.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!