Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İZBAN, 50 Milyon Yolcuya Ulaştı

İzmir Banliyö AŞ (İZBAN) Genel Müdürü Selçuk Sert, Aliağa-Cumaovası hattında 18 ayda 50 milyon yolcu taşıdıklarını söyledi.

yapi.com.tr / AA
İZBAN, 50 Milyon Yolcuya Ulaştı

İzmir Banliyö AŞ (İZBAN) Genel Müdürü Selçuk Sert, Aliağa-Cumaovası hattında 18 ayda 50 milyon yolcu taşıdıklarını söyledi.

Şirinyer İstasyonunda düzenlenen törende, İZBAN'ın 50 milyonuncu yolcusu ödüllendirildi. Turnikelerden geçen Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Nur Yıldırım, 50 milyonuncu yolcu oldu. Turnikelerden geçişi esnasında Yıldırım'a konfeti atılırken, Yıldırım İZBAN hattında 1 yıl boyunca ücretsiz seyahat hakkı kazandı.

İZBAN Genel Müdürü Selçuk Sert, Aliağa-Cumaovası hattında banliyö işletmeciliği yapan İZBAN'ın 30 Ağustos 2010 tarihindeki ilk yolcularının Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu olduğunu anlattı.

İZBAN'ın zaman içerisinde yolcu sayısını artırdığına dikkati çeken Sert, ''İşletmeciliğe başladığımız zaman günde 12 bin yolcu taşıyorduk. Bugün günde 150 bin yolcuya ulaştık. 18 ayda 50 milyon yolcuya ulaştık. İlk yolcumuz Binali Yıldırım'dı, 50 milyonuncu yolcumuz da Nur Yıldırım. İlginç bir tesadüf oldu'' diye konuştu.

İZBAN Genel Müdürü Yardımcısı Sönmez Alev ise çıktıkları ihale ile yeni araçlar alarak kurumu daha da büyüteceklerini ifade etti.

İZBAN'ın 50 milyonuncu yolcusu olan üniversite öğrencisi Nur Yıldırım ise ''Günde iki kez İZBAN'ı kullanıyorum ve çok memnunum. Hayatımda ilk kez ödüllendirildim. Çok mutluyum'' dedi.

ETİKETLER: ulaşım
http://www.yapi.com.tr/haberler/izban-50-milyon-yolcuya-ulasti-_91061.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!