Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İzmir Agorası İçin Kamulaştırma

İzmir Agorası İçin Kamulaştırma

NTV



ünyanın en büyük agorası olarak nitelendirilen “İzmir Agorası” yeni bir çehreye kavuşuyor. Büyükşehir Belediyesi, 10 milyon YTL’lik kamulaştırma planıyla tarihi mekanın önünü kapatan 46 binayı yıkarak, Agora’yı İzmir’le buluşturacak.

İzmir’de dünyanın en büyük agorası olarak nitelendirilen tarihi Agora’yı gün yüzüne çıkarma faaliyetlerinin en önemli aşamalarından olan kamulaştırma çalışmaları hız kazandı. Geçen yıl 14 binayı kamulaştırıp yıkarak geniş bir bölgeyi kazı alanına katan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilk etapta değeri yaklaşık 10 milyon YTL olan, 46 binayı daha kamulaştırarak, Agora’yı İzmir’le buluşturmayı hedefliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Eşrefpaşa’daki eski bizim bildiğimiz halk arasında İki Çeşmelik Caddesi’nden Agora’nın çıkması, bu alanın açılması düzenleme yapılması ve Agora’nın kentin ana caddesine ulaşması için yaklaşık 20 milyon YTL’lik bir kamulaştırma uyguluyoruz. İlk etapta 10 milyon YTL’lik kısmını tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

Agora’yı bir “Arkeoloji ve tarih parkı” olarak düzenlemeyi hedefleyen belediye, bölgedeki bina sahipleriyle mutabakata varmaya çalışıyor.

Kocaoğlu, “Kamulaştırma çalışmalarıyla Agora’nın iyice kentin içine oturması, kentin merkezine oturması ve cazibesinin artmasıyla kente gelen insanların hizmetine sunulması için yaptığımız bir çalışma bu” diye konuştu.

“İzmir Agorası”nda bugüne kadar, Tanrıça Vesta kabartması, Tanrı Hermes, Dionysos, Eros ve Herakles heykelleri gün ışığına çıkarıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmir-agorasi-icin-kamulastirma_44589.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!