Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yangın Söndürme Uçağı Alacak

İzmir’de 5 bin hektarlık alanın kül olması ve THK’na ait uçakların da bakanlık tarafından kullanılmaması ardından, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 9 Eylül’de başlatılacak kampanya ile elde edilecek gelirle yangın söndürme uçağı alacaklarını anlattı.

yapi.com.tr
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yangın Söndürme Uçağı Alacak

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Fox TV’de Çalar Saat programına katılarak, orman yangınlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 5 bin hektarlık alanın yandığını belirten Soyer, “Orman yangınında içimiz parçalandı. Ciğerlerimiz yandı. Çaresizlik yaşıyorsunuz. Gözünüzün önünde günlerce süren bir yangın var. Daha neler yapabiliriz de kader olmaktan çıkartabiliriz buna kafa yormaya başladık. Halk buluşması gerçekleştirdik. Aynı noktada daha sonra Büyükşehir meclis toplantısı yaptık. İzmir’de doğan her çocuk için ağaç dikeceğiz. Çocuklar ağaçlarıyla büyüyecek. Vefat eden, evlenenler için de fidan dikeceğiz. Yangına dayanıklı, bitki örtüsüne uygun ağaçlar dikilecek. 3 bin 800 hektar ağaçlandırılacak alan bulduk.”dedi.

9 Eylül’de düzenlenecek konserlerden elde edilecek gelirle uçak ve helikopter alacaklarını belirten Başkan Soyer, “Hedefimiz uçak almak. Ama ne kadar bağış toplayacağımızı öngörmek mümkün değil. 9 Eylül’de büyük bir konser olacak. İzmirliler o duyarlılığı gösterirlerse niyetimiz helikopteri, uçağı İzmirlilere getirmek olacak. Bunu araştırıyoruz.” diyerek İzmirlileri destek için konsere davet etti. Yangınlarında yok olan ağaçların tekrar var olmasına destek için düzenlenecek İzmir Tek Yürek Orman Konseri’nde Gazapizm, Anıl Piyancı, Serap Yağız, Niyazi Koyuncu, Oğuzhan Uğur, Halil Sezai, Gripin, Hayko Cepkin ve Haluk Levent sahnede olacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmir-buyuksehir-belediyesi-yangin-sondurme-ucagi-alacak_174703.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!