Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

İstanbul'da İşe Bisikletle...

İzmir'de Bisikletli Turistlere Park Yeri Önerisi

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir'i bisiklet ya da motosikletle gezmek isteyen turistler için kentin Kordonboyu, Alsancak, Konak gibi merkezi bölgelerine bisiklet park yerleri yapılması gerektiğini belirtti.

yapi.com.tr / AA
İzmir'de Bisikletli Turistlere Park Yeri Önerisi

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir'i bisiklet ya da motosikletle gezmek isteyen turistler için kentin Kordonboyu, Alsancak, Konak gibi merkezi bölgelerine bisiklet park yerleri yapılması gerektiğini belirtti.

Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, 2010 yılı rakamlarına göre İzmir'i 1 milyon 156 bin turistin ziyaret ettiğini belirterek, 2010 yılı içinde kruvaziyer seferleriyle kente gelen yolcu sayısının 355 bini aştığını ve toplam içindeki payının yüzde 30,7 olduğunu söyledi. Demirtaş, turistlerin İzmir'e olan taleplerinin her geçen gün arttığını ve İzmir rotasına yeni gemilerin eklendiğini kaydederek, şu görüşleri dile getirdi:

''İzmir'i kruvaziyer yoluyla ziyaret eden turistlerin yüzde 60'ı kenti, otobüs turlarından bağımsız olarak kendi imkanlarıyla gezmeyi tercih ediyor. Bağımsız gezenlerin bir bölümü araba, taksi, fayton, motor veya bisiklet kiralıyor. Turistler kentte bulundukları süre boyunca dönem dönem kiraladıkları araçları bırakıp yürüyüş de yaparak kentimizi tanımak istiyorlar. Ancak turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği, Agora, Kemeraltı, Kordonboyu ve Alsancak civarında bisiklet veya motor park ve kilitleme yeri bulunmadığından, motor veya bisiklet kiralayan turistler şehri rahat gezme ve alışveriş yapma konusundaki mağduriyetlerini odamıza, limanda görevli arkadaşlarımıza aktarıyorlar.

Bu çerçevede kruvaziyer veya diğer yollarla kentimize gelen turistlerimizin ve İzmirlilerin memnuniyetini artırmak, kentimizin turizm gelirinden ve şehri kullanımda kentlilerin maksimum düzeyde istifade etmesini sağlamak üzere, Agora, Kemeraltı, Konak Meydanı, Kordonboyu ve Alsancak civarında belediyelerimizin uygun göreceği alanlara bisiklet ve motor park ve kilitleme yerlerinin düzenlenmesi çok yararlı olacaktır. Bunu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu'na ve Konak Belediye Başkanı Sayın Hakan Tartan'a ilettik.''

ETİKETLER: kent ulaşım
http://www.yapi.com.tr/haberler/izmirde-bisikletli-turistlere-park-yeri-onerisi_85401.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!