Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İzmir'de Dönüşüm Hedefi 40 Bin Konut

EBSO Meclis toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, halen Uzundere ve Örnekköy'de 1500 civarında daire ve iş yerinin dönüşümünü sürdürdüklerini belirterek, "İlk hedefimiz 35 bin ile 40 bin adet arasında konut üretmek" dedi.

yapi.com.tr
İzmir'de Dönüşüm Hedefi 40 Bin Konut

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın Temmuz ayı meclis toplantısına katıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, toplantı öncesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Arzu Özçelik, Büyükşehir'in dönüşüm projelerindeki son durum ve gerçekleştirilecek ihaleler hakkında meclis üyelerine bir sunum gerçekleştirdi. Özçelik'in ardından kürsüye gelen Başkan Kocaoğlu, "Gerçek anlamda bir kentsel dönüşüm için yola çıktık. Amacımız sadece evleri dönüştürüp onları afete dayanıklı bir hale getirmek değil. Gerek sosyal donatı alanları, gerek çevre düzenlemeleriyle gerçek anlamda bir dönüşümü gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

"En güvenli yöntem bizimkisi"
Kentin bütün projeksiyonlara göre, 2050 yılına kadar kentsel dönüşümle konut, iş yeri, ofis ihtiyacını karşılayacak potansiyelin bulunduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Yüklenici firmalar kentsel dönüşüme sıcak bakmalılar. Örnek projeler yapmalılar. İhalelerimize girmeliler. Ege Mahallesi'nde yüzde 40 emsalle size kimse arsa vermez. TARİŞ'in arazisindeki şartları hepiniz biliyorsunuz. Yine Uzundere, Örnekköy, Aktepe-Emrez ve Ballıkuyu başta olmak üzere birçok alanımızda bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Konut sektöründe çalışan müteahhit firmalarımız eğer büyümek istiyorlarsa, kentsel dönüşüm ihalesine girmek zorundalar. Birleşmeleri gerekiyor. Proje bazında ortaklık da olabilir. Mutlaka bir yol bulmaları ve buradan yürümeleri gerekiyor. Kar düşük de olabilir yüksek de.. Ama en emniyetli konut üretimi, bizim yaptığımız yöntemdir" diye konuştu.

Tasarım kenti İzmir turizmi canlandıracak
Konuşmasında İzmir'in tasarım kenti olması gerektiğini de dile getiren Aziz Kocaoğlu, “Zenginleşmenin yolu teknoloji kullanmaktan, tasarım ve inovasyondan geçiyor. Yaptığımız arama konferanslarında, İzmir'in tasarım kenti olma konusunda bir süreç başlattık. Dönertaş'ın üstünde tasarım atölyemiz var. EBSO öncülüğündeki sanayicilerimizin, bizim de desteğimizle, İzmir'in tasarım kenti hedefine önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. Burada kuracağımız tasarım üniteleri, İzmir'in merkezinde turizmi de hareketlendirecektir. Kemeraltı'ndaki 11 bin binayı ayağa kaldırmadan turizmden, hizmet sektörünün gelişmesinden bahsetmek boş laftır" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmirde-donusum-hedefi-40-bin-konut_167114.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!