Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İzmir'in Her Yıl 26 Bin Yeni Konuta İhtiyacı Var

'Gelişen Kentler Zirvesi'nde konuşmacı olan Akşan Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şimşek, "İzmir’de en pahalı konut ile en ucuz konut arasında 5 kat fark var" dedi.

yapi.com.tr
İzmir'in Her Yıl 26 Bin Yeni Konuta İhtiyacı Var

GYODER tarafından düzenlenen ve Akşan Yapı’nın sponsorları arasında yer aldığı Gelişen Kentler Zirvesi’nde, 'Yatırımcı Gözüyle Gelişen Kentler: İzmir' panelinde konuşmacı olan Akşan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şimşek, İzmir’e yatırım yapma sebeplerini anlattı.

NTVMSNBC'nin haberine göre Şimşek, "İzmir’de en pahalı konut ile en ucuz konut arasında 5 kat fark var, dolayısıyla İzmir’in her yerine yatırım yapabilirsiniz. Diğer taraftan İzmir’in nüfusu 2025 yılına kadar her yıl ortalama yüzde 2.34 oranında artacak; bu da beraberinde her yıl yaklaşık 26 bin yeni konut ihtiyacı doğuracaktır” dedi.

Konut satış fiyatlarına bakıldığında İzmir’in İstanbul’dan sonra ikinci yüksek değerde geldiğini vurgulayan Şimşek, deprem riski yüksek bölgelerden biri olmasına karşın yapılarda çelik kullanım oranlarının yetersiz olduğunu dile getirdi:

"Akşan Yapı olarak deprem kuşağı üzerinde yer alan ülkemizde yapılarda çelik kullanım oranını sosyal sorumluluk bilinci ile artırmayı hedefliyoruz. Dünyada -özellikle deprem bölgesinde olan ülkelerde- yapılarda çelik kullanım oranları ülkemize göre oldukça yüksek. Bu oran, Japonya ve A.B.D’ de yüzde 70, İngiltere’de yüzde 54, İskandinav ülkelerinde yüzde 40, Almanya ve Fransa’da ise 30’un üzerindeyken,  Türkiye’de ise yüzde 5. Bunun da ancak yüzde 1 kadarı konut yapılarına ait olup diğer bölümü endüstriyel yapılardan oluşmaktadır. İzmir de deprem riski yüksek bölgelerimizden biri."

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmirin-her-yil-26-bin-yeni-konuta-ihtiyaci-var_103940.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!