Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tarihi De Jongh Köşkü’nün Kaderi Belli Oldu!

Belediye Meclisi’nde ‘kaderi’ üzerine defalarca öneriler ve tartışmalar yaşanan tarihi De Jongh Köşkü, SGK tarafından Şifa Üniversitesi’ne kiralandı.

yapi.com.tr
Tarihi De Jongh Köşkü’nün Kaderi Belli Oldu!

49 yıllığına kiralandığı belirtilen asırlık ağaçlarla kaplı, 45 bin metrekare alanda kurulu De Jongh Köşkü’nün; yeni sahipleri Şifa Üniversitesi tarafından 4 Mart’tan itibaren hem Buca Eğitim ve Sağlık Yerleşkesi hem de poliklinik olarak kullanılacak olması, tartışmaları da yeniden alevlendirdi.

Buca Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyeleri Ali Rıza Kaya, Levent Köstem, Osman Ergündoğar ve Erkut Tamay, tarihi binanın Buca’nın tarihi dokusuna uygun olarak kamuya hizmet verecek bir amaçta kullanılması için yıllardır çaba gösterdiklerini, ancak bunun gerçekleşmediğini belirterek, son gelişmeden dolayı üzgün olduklarını dile getirdiler.

Buca Belediyesi CHP’li Meclis üyeleri Levent Köstem, Osman Ergündoğar ve Erkut Tamay da yaptıkları açıklamada, şu ifadeleri kullandı: “Tarihi köşkün restore edilerek Buca’nın kültür ve sosyal yaşamına katılmasını beklerken, bu binanın Şifa grubuna poliklinik olarak kullanılması amacıyla 49 yıllığına kiraya verildiğini öğrendik. Bina şu anda teslim edilmiş durumda. İki gün önce Selanik Göçmenleri Derneği’nin Yaylacık mahallesinde yaptığımız toplantıda, insanların böyle bir kiralamaya ciddi olarak tepki gösterdiğini gözlemledik. Yine toplantıya katılanlardan, bu binaya komşu olarak oturanların, köşkün arka bahçesinden motorlu hızar sesleri geldiği ve ağaçlar kesiliyor diye çok endişe ettiklerini gördük. Bucalılar, bu kararın geri alınması ve bu köşkün Buca’nın sosyal ve kültürel yaşamına katkı yapacak bir alan haline getirilmesini istiyor. Bu haklı isteği biz de destekliyoruz. Buca’ya hastane yapılmasına karşı değiliz. Şifa grubunun Buca’ya hastane kurmak istemesi de ayrıca çok güzel bir olay. Ama sağlık bakanlığının bile merkezdeki hastaneleri şehrin dışında trafiğinin rahat olduğu bölgelere taşıma amacı varken böyle bir kararı doğru bulmuyoruz. Kaldı ki Köşk’ün olduğu bölge, trafiğin en yoğun olduğu bölgelerin başında gelmektedir. Umarız bu karardan dönülür ve Buca’nın tarihini oluşturan Köşklerden biri olan De Jongh, ilçenin kültürel dokusuna uygun olarak bir müze haline getirilir.”

Levent Köstem, ayrıca Buca’nın tarihi tren garı için de satış/kiralama gibi duyumlar aldıklarını belirterek, ‘Umarız böyle bir olay gerçekleşmez. Burası butik bir kültür merkezi ya da etnografik bir müze yapılmalıdır. Bu konuda tüm Meclis üyelerinin parti gözetmeksizin çaba sarf edeceğine inanıyorum’ dedi.

 

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-de-jongh-koskunun-kaderi-belli-oldu_104852.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!