Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İznik Gölü Kıyısına Verilen Yapı Ruhsatına İptal Davası

Bursa Barosu, Bursa Valiliği'nin İznik gölüne 550 metre mesafede ek tesis kurulması için verdiği "ÇED kapsamı dışındadır" kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açtığı davanın üzerine, Orhangazi Belediyesi tarafından verilen yapı ruhsatının iptali istemiyle de dava açtı.

yapi.com.tr
İznik Gölü Kıyısına Verilen Yapı Ruhsatına İptal Davası

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün, Orhangazi'de kurulu bulunan döküm şirketinin İznik gölüne 550 metre mesafede ek tesis kurması için “ÇED kapsamı dışındadır” kararı verdiği ortaya çıkmıştı. Gelişme üzerine Bursa Barosu, “ÇED kapsam dışı” kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali için dava açmıştı.

Sözcü’den Halil Ataş’ın haberine göre; Bursa Barosu, AKP’li Orhangazi Belediyesi tarafından verilen ek döküm tesisinin inşaat ruhsatının iptali için de dava açtı.

Valiliğin kararına karşı açılan davanın ardından Orhangazi Belediyesi’nin de tesis için inşaat ruhsatı verdiği anlaşılması üzerine Av. Sedat Ata ve Bursa Barosu Çevre Komisyonu üyesi Av. Erol Çiçek, Bursa 2. İdare Mahkemesi'ne yürütmeyi durdurma ve iptali istemiyle dava açtı.

Mahkemenin emsal kararı var
Daha önce, söz konusu fabrikayı işleten Finlandiyalı şirkete aynı fabrika alanı içinde yine ek tesis için verilen yapı ruhsatı, Bursa İdare Mahkemesi’nce iptal edilmiş (2014) karar Danıştay 6. Dairesi tarafından 2016 yılında onanmıştı.

“Son işlem mahkeme kararlarını yok sayma anlamına gelmektedir”
Bursa Barosu açıklamasında şöyle denildi: “Yürütmesinin durdurulması ve iptalini istediğimiz son işlem, açıkça mahkeme kararlarını yok sayma anlamına gelmektedir. Orhangazi Belediyesi ve fabrika yetkilileri mahkeme kararını yok saymalarına rağmen, bir yaptırımla karşılaşmamalarından cesaret almış olsa gerek, bir kez daha, bilerek ve isteyerek yeni bir hukuksuzluğa kalkışmakta tereddüt etmemişlerdir. Oysa ek tesisin yapımının planlandığı alan, İznik Gölü Sulak Alanı Tampon Bölgesi'nde kalmakta, metal üretimi ve işlenmesinin de sulak alan koruma bölgelerinde yapılması yasak olan faaliyetler arasında yer aldığı bilinmektedir…”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/iznik-golu-kiyisina-verilen-yapi-ruhsatina-iptal-davasi_188616.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!