Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İZODER'den Yapı Profesyonellerine Uzaktan Eğitim 'Reform'u

Yalıtım sektörünün çatı kuruluşu İZODER, uluslararası proje ortaklarıyla birlikte yapı profesyonellerinin mesleki eğitimlerine katkıda bulunmak amacıyla AB destekli önemli bir eğitim projesine imza atıyor. Avrupa İnşaat Sektöründe Eğitim Ağı - Uzaktan Eğitim’in REFORM.e projesine adaptasyonu ile yapı profesyonelleri aradıkları bilgilere anında

yapi.com.tr
İZODER'den Yapı Profesyonellerine Uzaktan Eğitim 'Reform'u

urulduğu 1993 yılından bugüne Türkiye’de yalıtım bilincini geliştirmek, yalıtımın ülke ekonomisine ve bireylere sağladığı faydaları anlatmak amacıyla faaliyetler gerçekleştiren İZODER (Isı, Su, Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği), bu kez de mesleki eğitimi elektronik ortama taşıyacak önemli bir AB projesinin liderliğini üstleniyor. Avrupa Birliği (AB) Leonardo da Vinci Programı’nın ‘Yenilik Transferi’ başlığı kapsamında desteklenen ve bir ‘Yaşam Boyu Öğrenme Programı’ (Lifelong Learning Pragramme-LLP) olan ‘Reform.e 2’ projesi, Taksim Nippon Otel’de 17 Aralık 2009 günü düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. 

Mesleki Eğitimde Uluslarası Ortaklık 

1986
’da kurulan ‘Reform.e’ ağı Almanya başta olmak üzere 9 ülkenin (Almanya, Belçika, Finlandiya, Fransa, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Portekiz) yapı sektörüne yönelik çalışmalar yapan 11 mesleki eğitim kurumunu bir araya getiriyor ve yapı  profesyonelleri için uluslararası bir platform oluşturuyor.



İZODER’in liderliğinde yürütülen proje, Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi, UBBSLA (Bulgaristan Karadeniz Yerel Yönetimler Birliği) ve Almanya’nın elektronik eğitim öncüsü ESTA BW ortaklığıyla gerçekleştiriliyor. MKV Danışmanlık koordinasyon ve yönetimde İZODER’e yardımcı olurken, BZB (Almanya) ise inşaat sektöründeki mesleki eğitimlerin kalitesini temin edecek çok fonksiyonlu ek tesislere sahip bir kurum olarak proje ortağı görevini üstleniyor.

İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Sedat ARIMAN toplantının açılış konuşmasında, 150 üyesiyle sektöre ve kamuya bilgi akışını sağlayan derneğin amaç ve faaliyetlerini kısaca aktardı. Ardından söz alan İZODER Genel Koordinatörü Ertuğrul ŞEN, ‘Reform.e 2’ projesine neden gerek duyulduğunu açıkladı. “Avrupa İnşaat Sektöründe Eğitim Ağı - Uzaktan Eğitim’in Reform.e Projesi’ne Adaptasyonu” olarak tanımlanan proje 2 yıl (Kasım 2009-Kasım 2011) sürecek.

Refrom.e 2’ projesi, daha önce elde edilen tecrübelerin ve yenilikçi tekniklerin transferini sağlamakla kalmayacak; sisteme, ‘bio-inşaat’ ve ‘enerji verimliliği’ alanındaki iki yeni modülü de ekleyecek. Böylelikle proje, Türk yalıtım sektörü aktörlerinin mesleki gelişimine bütüncül bir kaynak yaratılmasına zemin hazırlayacak.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/izoderden-yapi-profesyonellerine-uzaktan-egitim-reformu_75048.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!