Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kaçağa Bu Kadar Da Göz Yumulmaz Ki!

Sayıştay, "Büyükşehir Belediyelerinde Altyapı Faaliyetlerinin Koordinasyonu" konulu bir performans raporu hazırladı. Rapora göre belediyeler, yaklaşık her 5 yılda bir mevcut asfalt yolların tamamını yenileyecek kadar asfalt çalışması gerçekleştiriyor; İstanbul’da yüzde 70, Ankara’da yüzde 30-40, İzmir’de yüzde 60 oranında kaçak yapı inşaatı

Radikal Gazetesi
1 Kaçağa Bu Kadar Da Göz Yumulmaz Ki!

Sayıştay Başkanlığı, "Büyükşehir Belediyelerinde Altyapı Faaliyetlerinin Koordinasyonu" konulu performans raporu hazırladı. Çalışma çerçevesinde, büyükşehir belediyeleri, büyükşehir belediyesi sınırlarında bulunan diğer belediyeler ile büyükşehir sınırları dahilinde yoğun çalışması ve yaygın tesisi bulunan su-kanalizasyon, gaz, elektrik ve telekomünikasyon hizmetleri veren kurum ve kuruluşların 2004-2006 yıllarındaki faaliyetleri incelendi. İncelemede, "Büyükşehir belediyelerinde altyapı faaliyetlerinin koordinasyonunu sağlayan uygun bir yapı kurulmuş mu?" ve "büyükşehir belediyelerinde altyapı faaliyetleri maliyet etkinliğini sağlayacak şekilde koordine ediliyor mu?" sorularına cevap arandı.

Önce Yapı, Sonra Altyapı Geliyor

Hazırlanan raporda imar planlarının, kentin düzgün ve planlı bir şekilde büyümesine, gelişmesine ve düzenlenmesine yön verdiği belirtilerek, düzensiz ve kaçak yapılaşmanın olduğu kentlerde altyapı planlaması ve koordinasyonundan da bahsetmenin mümkün olmadığı kaydedildi.

Büyükşehir belediyelerinin çoğunda yüzde 50’yi aşan oranlarda kaçak yapılaşma bulunduğu ifade edilen raporda, "Kaçak yapı oranları, İstanbul’da yüzde 70, Ankara’da yüzde 30-40, İzmir’de yüzde 60 olarak ifade edilmektedir. Üstelik bu oranlar, kesin veriler olmayıp yetkililerin tahminlerini yansıtmaktadır" denildi.



Büyükşehir belediyelerinde ilk önce plana aykırı veya plansız yapılaşma olduğu, bu alanlara altyapı hizmetlerinin daha sonra götürüldüğü belirtilen raporda, kentin nasıl ve hangi yönde gelişmesi gerektiğini ortaya koyması beklenen imar planlarının, çoğu yerde fiili duruma ayak uydurmak zorunda kaldığı kaydedildi. Raporda, "Bu da kaçınılmaz olarak, altyapı kurumlarının yatırımlarını kısa dönemli ihtiyaçlara yönlendirmesine, tesislerini farklı zamanlarda ve birbirinden bağımsız kurmalarına yol açmaktadır" görüşüne yer verildi.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/kacaga-bu-kadar-da-goz-yumulmaz-ki_62595.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Madem İstanbul'da kaçak yapılaşma %70 oranında neden İstanbul'daki üniversitelerin imar izinleri araştırılmıyor belki kaçak çıkar,yıkımına dair açıklama yapılıverir.. Ankara'da çıkmış bile,Odtü'deki bilmem kaç binanın imar izni yok, al sana yolsuzluk.. Odtü'nün bilim yuvası olması nasıl da göz ardı ediliveriyor, o kadar alakasız tek gecelik kondular varken Odtü bulunuyor, vay be..Gerçi %30-40 daha büyük oran tabi Ankara'dan başlamalı bu doğrucu Davutluğa..Hatta bence en baştan.. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!