Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kadir Topbaş Son Yolculuğuna Uğurlandı

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, tedavi gördüğü hastanede 13 Şubat Cumartesi günü hayatını kaybetti.

yapi.com.tr/AA
Kadir Topbaş Son Yolculuğuna Uğurlandı

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, 16 Kasım'dan bu yana tedavi gördüğü hastanede, 13 Şubat Cumartesi günü hayatını kaybetti.

Kadir Topbaş için bir dönem belediye başkanlığı yaptığı Beyoğlu Belediyesi'nde ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Saraçhane Yerleşkesi'nde 14 Şubat Pazar günü cenaze töreni düzenlendi.

Topbaş'ın naaşı, Fatih Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Fatih Camisi Haziresi'ne defnedildi.

Kadir Topbaş, 8 Ocak 1945'te Artvin'de doğdu. Topbaş, 1972'te Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden, 1974'te de Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden mezun oldu.

Bir süre serbest mimar olarak çalışan Topbaş, Kültür Bakanlığı İstanbul 1 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma ve Anıtlar Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

Kadir Topbaş, 2004'te Adalet ve Kalkınma Partisinden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Topbaş, 2009'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak tekrar seçilerek İstanbul tarihinde üst üste seçim kazanan ilk büyükşehir belediye başkanı oldu. 2014'te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak tekrar seçilen Topbaş, İstanbul tarihinde ilk defa üst üste 3 kez seçim kazanan Büyükşehir Belediye Başkanı olma başarısını elde etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kadir-topbas-son-yolculuguna-ugurlandi_184162.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!