Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kalacağım Otelin Planına Bakarım, Odayı Öyle Tutarım

Cemal Gürsel’in torunu. AKM’nin mimarı Hayati Tabanlıoğlu’nun gelini. Kendisi gibi mimar olan Murat Tabanlıoğlu’nun eşi, Mina Gürsel’in annesi ve dünyanın en matrak kadını! Sonsuza kadar konuşuyor ve şahane şeyler anlatıyor. Keyifli, komik ve zeki. Kesinlikle arkadaş olmak isteyeceğiniz biri. Tek kusuru, hakimiyet hastalığının olması, "control

Hürriyet PAZAR



/P>

Şehirlerin hafızaları var

Yapmayı hayal ettiğiniz şeyler...

- Olimpiyat şehri kurmak istiyorum. Bir de Türkiye’yle ilgili şeyler yapmak. Şehirler çok kötü vaziyette. Bir eski fotoğraflara bakın, bir de şehirlerin şimdiki hallerine. Ben bu anlamda eskinin korunması taraftarıyım, yeninin de eklenmesi. Bütün bu katmanları şehirlerde görmek gerekiyor. AKM de o yüzden önemli. Sırf bina olarak değerlendirmeyin yani. Şehrin bir hafızası var, onun yok olmaması lazım. Beyazıt Kütüphanesi’nin renovasyonunu yapıyoruz, orada Beyazıt Kahvesi varmış, oranın canlandırılması lazım mesela. İnsanların hikayelerden okudukları şeyleri yerinde bulabilmeleri lazım. Böyle yerlerin üzerinden otoban geçmemeli. Samsun’da mesela bir proje yapıyoruz, Belediye Başkanlığı binasında eski Samsun’un fotoğrafları var, çok güzel, sonra şehri gezdirmeye başladılar, aman Allah’ım ilk 5 dakika ne gördüysem geri kalan yarım saatte de onu gördüm, birbirinin aynısı blokları yan yana dikmişler. Çok fena.

Türkiye’yi geziyorsunuz yani...

- Tabii tabii. Diyarbakır’a gittim mesela İstanbul Modern’in bir şubesi açılacaktı. Diyarbakır’da Aya İrini gibi bir sürü mekan var, ama gel gör ki koruyan yok, mesela "Burası havalanmıyor" demiş bir vali, kalenin içindeki eski bir yapıda dinamit patlatmış. Tonla böyle öykü var, ben bu açılardan Türkiye’nin kötü kullanıldığını düşünüyorum. Bir ülke bu kadar harap edilir. Kıyılara bakıyorsun aynı şekilde. Elimde bunları düzletebilecek bir güç olsun isterim. Mimarlığın sosyal yönü de beni çok alakadar ediyor.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/kalacagim-otelin-planina-bakarim-odayi-oyle-tutarim_64418.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!