Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kalamış Yelken Kulübü’nden Özelleştirme Kararına Dava

Kadıköy’de faaliyet gösteren Kalamış Yelken ve Spor Kulübü Derneği, kulübün içinde yer aldığı Fenerbahçe Burnu’ndaki 3 dönümlük alanın özelleştirilmesi kararına dava açtı.

yapi.com.tr/AA
Kalamış Yelken Kulübü’nden Özelleştirme Kararına Dava

Milli Emlak tarafından tahsis edilen ve 26 yıldır faaliyet gösterdikleri yerlerinin 20 yıllık kullanım hakkı dolan Kalamış Yelken ve Spor Kulübü Derneği, altı yıl önce Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne başvurarak kullanım hakkını yenilemek istedi. Kulübün altı yıldır bekleyen talebini Milli Emlak Genel Müdürlüğü geçen aylarda reddetti.

Cumhuriyet’ten Gökhan Kam’ın haberine göre; alanda sadece sportif faaliyetlerde bulunduklarını söyleyen Kalamış Yelken ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Münire Esin Domaniç, cumhurbaşkanının verdiği özelleştirme kararının iptali için yargıya başvurdu. 

1954’te kurulan ve halen sportif faaliyetlerini sürdürdüklerini söyleyen Kalamış Yelken ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Domaniç, “Kalamış’taki kulüp binamızın önüne marina yapıldı, denizsiz kalındı. Mücadelemiz sonrası bize Fenerbahçe Burnu’nda 3 bin 311 metrekarelik bir yer verildi. Bu yerde yeniden yapılanarak sportif faaliyetlerimize çok zor şartlarda başladık. Fenerbahçe’deki yerimizi ise 1998’den beri kullanıyoruz. Güzel gidiyordu ancak 20 yıllık kullanım hakkımız sona erdi. Talebimize karşın yenilemeye yanaşmadılar. Biz de dedik ki Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredin, sonra bize tahsis edin. Çünkü bu tamamen sportif bir kulüp, başka bir amacı yok. Bunu da kabul etmediler. Daha sonra da bize ‘işgalci’ diyerek 1 milyon 711 bin lira ceza kestiler. Tarım il Müdürlüğü, bizim yerimizi Fenerbahçe’deki Fahri Korutürk Marinası’nın içinde bulunan balıkçı kooperatifine verdi. Balıkçı kooperatifinden birileri derneğimize gelerek ‘Burası artık bizim, biz burayı kiraladık, çıkın’ dediler. Tek amacı spor faaliyetleri olan bize verilmeyen yer, balıkçı kooperatifine veriliyor. 70 yıllık kulübün denizle bağlantısı kesiliyor. Kulübü yok etmeye çalışıyorlar.” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kalamis-yelken-kulubunden-ozellestirme-kararina-dava_192102.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!