Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

KalDer ve KOSGEB'ten 'KOBİ' İşbirliği

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Destekleme ve Geliştirme Başkanlığı (KOSGEB), KOBİ'lerin desteklenmesi amacıyla bir işbirliği protokolü imzaladı. Protokol kapsamında, KOSGEB ve KalDer, KOBİ'lerin kalite altyapısının geliştirilmesi ve kurumsallaşmalarının sağlanmasına destek vermek amacıyla birlikte çalışacak.

yapi.com.tr / AA
KalDer ve KOSGEB'ten 'KOBİ' İşbirliği

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Destekleme ve Geliştirme Başkanlığı (KOSGEB), KOBİ'lerin desteklenmesi amacıyla bir işbirliği protokolü imzaladı. Protokol kapsamında, KOSGEB ve KalDer, KOBİ'lerin kalite altyapısının geliştirilmesi ve kurumsallaşmalarının sağlanmasına destek vermek amacıyla birlikte çalışacak. KOBİ'ler KalDer'den eğitim ve danışmanlık hizmeti alacak. KOSGEB de, bu hizmet karşılığında yapacağı hizmet bedelinin yüzde 50'sini karşılayacak.
    
KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan, imza töreninde, işbirliği ile KOBİ'lerin, KalDer'den alacakları hizmetler için finansman desteği sağlanacağını belirterek, ''KalDer-KOSGEB işbirliği ile esnek, çevik, dinamik KOBİ'ler ve Türkiye'nin hedeflerini kovalayacak, kalıcı işletmeler amaçlıyoruz'' dedi. KOBİ'lerin rekabet gücünün artırılması zorunluluğuna işaret eden Doğan, şunları söyledi:
    
''Sektörel birliktelikler, fiziksel kümelenmeler, projede çıkış istasyonlarımız olacaktır. İster küçük, ister büyük işletme olsun, yönetim kalitesi sağlıklı ve verimli üretimin anahtarıdır. KOBİ'lerin ürün kalitesinin ötesinde, yönetim kalitesinin geliştirilmesi, KOBİ'lerin yanı sıra ekonomimizdeki büyüme ölçüsünün de hızlandırıcı bir faktörü olacaktır.''
    
Doğan, KOSGEB'in 150 bin liraya kadar olan projelerin yüzde 50'sini finansman desteği sağladığına değinerek, Türkiye'nin KOBİ girişimcisi açısından ve özellikle Anadolu'da aile işletmelerinin zenginliği ile önemli potansiyele sahip olduğunu kaydetti. KalDer olarak, başarılı örnekleri yaratmayı ve bu işletmelere kalite yolculuğunda rehberlik hizmeti vermeye çalışacaklarını ifade eden Doğan, ''Binlerce KOBİ'ye ulaşmak kısa vadede elbette olası değildir ama 'en uzun yolculuklar da bir adımla başlar' deyişi kararlılık anlamında bir göstergedir'' dedi.
    
Doğan, soruları yanıtlarken, yönetim kalitesinin geliştirilmesinin, bütün KOBİ'leri ilgilendiren bir konu olduğunu dile getirerek, dernek olarak bunun farkındalığını yaratmaya çalıştıklarını ve bu kapsamda Anadolu'da 38 adet program yaptıklarını anlattı. Hamdi Doğan, ''Hedef sayısaldan ziyade iyi örnekleri ortaya çıkartıp yaygınlaşmayı sağlayabilmek. 2012 içinde pilot açılım gibi değerlendirilmeli. Yol haritasını önümüzdeki yıllarda belirleyeceğiz'' diye konuştu. KalDer'in şubelerinin yanı sıra temsilcilikleri de bulunduğunu belirten Doğan, projenin Türkiye geneline yayılımı konusunda sıkıntı yaşanacağını düşünmediklerini söyledi.
    
''Balık tutmayı öğreten bir yapı olacağız''
    
KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan da, KOBİ'lere destek olurken onların hedeflerine varmalarına yönelik çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek, KOSGEB'in, yeni destekleme modellerinde KOBİ'lerin kalite, yönetim ve organizasyonda çağdaş yönetim tekniklerini kullanması, kendilerini yenilemesi ve üretimde kaliteyi önplana çıkarmasının altını çizdiklerini kaydetti. ARGE, inovasyon, pazarlama, verimlilik kavramlarını önplana aldıklarını dile getiren Kaplan, KOBİ'lerin kalite yönetim sistemleri denilen gelişmiş metotları etkin kullanmasını önemsediklerini söyledi.
    
Kaplan, ''Bu konuda KOBİ'lerin istekli olması, kendi meslek kuruluşlarının bizimle işbirliği yapması, bunları hızlandıracak. İşbirliğinin KOBİ'lere değer katacağına inanıyoruz. Sadece para veren değil, balık tutmayı öğreten rehberlik eden bir yapı olacağız'' diye konuştu. Sektörel derneklerin, sanayi bölgelerinin, üyelerinin gelişimine yönelik hizmet sunarken, KalDer ve benzer yapılardan destek aldığına değinen Kaplan, KOSGEB'in de hizmet maliyetlerinin karşılanmasında destek olacağını bildirdi.

ETİKETLER: ekonomi kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/kalder-ve-kosgebten-kobi-isbirligi_90029.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!