Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kale Endüstri Holding Onursal Başkanı Sadık Özgür'ün 'Kale'si

59 yıllık bir geçmişe sahip olan ve Türkiye’den dünyaya açılan Kale Kilit markasının kurucusu ve Kale Endüstri Holding’in Onursal Başkanı Sadık Özgür’ün yaşam öyküsü, Rıdvan Akar’ın kaleminden “Benim Kale’m” adıyla kitaplaştırıldı.

yapi.com.tr
Kale Endüstri Holding Onursal Başkanı Sadık Özgür'ün 'Kale'si

Foto (soldan sağa): Kale Endüstri Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kenan Kızıltan, Kale Endüstri Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Özgür, Gazeteci-Yazar Rıdvan Akar

59 yıllık bir geçmişe sahip olan ve Türkiye’den dünyaya açılan Kale Kilit markasının kurucusu ve Kale Endüstri Holding’in Onursal Başkanı Sadık Özgür’ün yaşam öyküsü, Rıdvan Akar’ın kaleminden “Benim Kale’m” adıyla kitaplaştırıldı. Bugün (01 Şubat Çarşamba) gerçekleştirilen kitap tanıtım toplantısında konuşan Kale Endüstri Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Özgür, babası Sadık Özgür’ün 83 yıllık hayatına bir dünya markası ve binlerce başarıyı sığdırdığını belirterek “Kale Endüstri Holding’i geleceğe taşımada aldığım sorumluluk, Sadık Özgür’ün oğlu olarak daha da artmaktadır. Sadık Özgür’ün başlattığı bu yolculukta bugün onun değerlerine tutunarak, onun yolunda ilerliyor olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

Toplantıda söz alan Kale Endüstri Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kenan Kızıltan ise Sadık Özgür’ün Cumhuriyetin ilk yıllarında iğnenin bile ithal edildiği dönemlerde iş hayatına atılarak çok zor koşullarda ayakta kalmayı ve büyümeyi başaran sayılı sanayicilerden biri olduğunu vurguladı. Kızıltan, “1953 yılında Sadık Özgür tarafından temelleri atılan Kale Kilit, 1988 yılında bütün şirketlerini Holding çatısı altında toplamış ve 100'den fazla ülkeye ihracatı ile bir dünya markası olmuştur. 59 yıllık bu başarı dolu yolculukta 1970 yılından bu yana Sadık Özgür beyle omuz omuza yürüyor olmaktan büyük gurur duyuyorum. Bu azim ve başarı dolu hayat mücadelesinin gelecek nesillere örnek ve rehber olmasını diliyorum” dedi.

Sadık Özgür’ün hatıraları, fotoğrafları ve onu tanıyan 50’den fazla isimle görüşülerek, anı ve anekdotlar kaynak alınarak hazırlanan “Benim Kale’m”, 1950’li yıllarda ülkemizin sanayileşmesine önderlik eden girişimcilerden biri olan Sadık Özgür’ün yaşam öyküsüne paralel olarak Türkiye’de sanayinin yapısal dönüşüm hikâyesini de gözler önüne seriyor.

Kale Endüstri Holding

Kale Endüstri Holding 1953 yılında temelleri atılmış, 1979’da Kale Kilit ile atağa kalkmış, 1988 yılında tüm şirketlerini holding çatısı altında toplamış, yeni yatırımlarıyla büyümeye devam eden bir kurum. Bugün, Kale Endüstri Holding çatısı altında Kale Kilit, Kale Kilit Dış Ticaret A.Ş, Kale Çelik Eşya, Kale Kapı Pencere Sistemleri, Kale İnşaat, Kale Yapı ve Ticaret, Kale Sigorta Acenteliği adı altında hizmet veren yedi ayrı firma bulunuyor. 2011 yılını 300 milyon USD ciro ile kapatan Holding, her yıl düzenli olarak dünyanın 4 kıtasında 72 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Bin 800 kişiye istihdam sağlayan Kale Endüstri Holding’in 2011 yılı ihracat rakamı ise 60 milyon USD olarak açıklandı.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
ETİKETLER: ekonomi firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/kale-endustri-holding-onursal-baskani-sadik-ozgurun-kalesi_90633.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!