Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kale Grubu İtalyan Fincuoghi'yi Satın Aldı

Kale Grubu, İtalya’da seramik alanındaki ilk yabancı satınalmayı gerçekleştirdi. İtalyan seramik endüstrisi için de bir ilk olan bu satınalma ile Kale Grubu, uluslararası bir şirket olarak İtalya'nın Emiglia Romagna bölgesinin seramik üssü Sassuolo’da güçlü bir yer edinmiş oldu.

yapi.com.tr
Kale Grubu İtalyan Fincuoghi'yi Satın Aldı

Kale Grubu, İtalya’da seramik alanındaki ilk yabancı satınalmayı gerçekleştirdi. İtalyan seramik endüstrisi için de bir ilk olan bu satınalma ile Kale Grubu, uluslararası bir şirket olarak İtalya'nın Emiglia Romagna bölgesinin seramik üssü Sassuolo’da güçlü bir yer edinmiş oldu. Kale Grubu olarak, Türkiye’de olduğu gibi dünyada da en bilinen ve en saygın markalara sahip olmayı hedeflediklerini söyleyen Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, “İtalya’da bir seramik tesisinin yabancı bir şirket tarafından satın alınması, daha birkaç yıl öncesine kadar sektör tarafından neredeyse imkansız görünüyordu. Uluslararası alanda büyüme hedefimiz doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz bu satınalma İtalyan seramik endüstrisi için de bir ilk oldu” dedi.

Società Ceramica Italiana tarafından 2007 yılında Türkiye’den ilk kez Kale Grubu Onursal Başkanı ve Kurucu Murahhas Azası Dr. H. İbrahim Bodur'a verilen Aldo Villa A.B ödülünden sonra bu satınalmanın da bir Türk şirketi olarak Kale Grubu tarafından gerçekleştirilmiş olmasından gurur duyduklarını belirten Okyay, “İtalya’nın seramik üssü olan Sassuolo bölgesinde karo seramik üretimi yapan, Edilcuoghi, Edilgres ve Campani markalarını bünyesinde barındıran Fincuoghi şirketinin tamamını satın almış bulunuyoruz. İlk yurt dışı yatırımımızı Kalekim şirketimizin Rusya'daki tesisleri ile yapmıştık. Bu proje ile de inovasyon ve tasarım merkezi olan İtalya'da ikinci yurt dışı yatırımımızı gerçekleştirmiş bulunuyoruz” dedi.

"Satınalma, tasarım ve inovasyon odaklı yatırım stratejimizin bir uzantısı"

Fincuoghi şirketinin, Edilcuoghi ve Edilgres markalarının karo seramik alanında dünyanın en prestijli, tanınan ve köklü markalarından olduğunu dile getiren Okyay, “Bu projeyi, tasarım ve inovasyon odaklı yatırım stratejimizin bir uzantısı olarak planlayıp hayata geçirdik. Kale Grubu seramik kaplama malzemelerinde üretim kapasitesi ve finansal büyüklük olarak bugün Türkiye’de birinci, dünyada ise 13. konumda yer alıyor ve Çanakkale Seramik ile Kalebodur gibi köklü markaları yönetiyoruz. İtalya’nın en prestijli markalarından olan Edilcuoghi ve Edilgres’i de bünyemize katmamız yurt dışında markalaşma hedeflerimize ivme kazandıracak ve özellikle Kalebodur ile Çanakkale Seramik markalarımızın güçlenmesine yönelik stratejimizi destekleyecektir.
 
Fincuoghi, uluslararası anlamda son derece köklü ve deneyimli bir şirket. Bu şirketin mevcut fabrikalarında üretime ve ihracata devam edeceğiz. Sassuolo bölgesinin bize sağlayacağı lojistik güç ile ihracat alanımızı genişletirken, Türkiye’deki markalarımız ve buradaki markalarımızla satışta sinerjiyi artıracağız. Bunun yanı sıra, planladığımız ilave yatırımla özellikle gelişmiş pazarlardaki hizmet kalitemizi ve pazar payımızı artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Kale Grubu’nun seramik sektöründeki öncülüğünü ve inovatif yönünü Fincuoghi şirketi ile pekiştireceğini dile getiren Zeynep Bodur Okyay sözlerine şöyle devam etti: “1x3 m ebadında ve 3 mm kalınlığında dünyanın en ince, büyük ve esnek seramiği olan Kalesinterflex, Ar-Ge çalışmalarımızın bir sonucu olarak yepyeni bir bakış açısıyla 2007 yılında piyasaya sunuldu. 2012 de devreye alacağımız Kale Arge merkezimiz ile Fincuoghi şirketinin yetkinliklerini de birleştiriyor olacağız. Böylece tasarım ve inovasyonun nabzını eş zamanlı İtalya’da tutarak, Ar-Ge merkezimizdeki çalışmalarla birlikte teknolojik öncülük ve yenilikçilik anlamında çıtayı daha da yukarı çekeceğimize inanıyoruz.’ dedi.

Fincuoghi, Kale İtalia sorumluluğunda olacak

İtalya’nın Emiglia Romagna bölgesinin seramik üssü olan Sassuolo’da bulunan Fincuoghi şirketinin, Borga di Taro ve Sassuolo’da üretim tesisleri ve Ar-Ge merkezi bulunuyor. 1968 yılında kurulan ve bölgenin ilk seramik üreticilerinden olan Fincuoghi, dünyaca ünlü Edilcuoghi, Edilgres ve Campani markalarını üretiyor. Markalar seramik sektörünün klasikleri arasında yer alıyor. Satınalma ile birlikte şirketin tüm faaliyetleri, Kale Grubu bünyesindeki Kale İtalia şirketi tarafından yönetilecek.

Kale Grubu’nun İtalya ile uzun yıllara dayalı köklü iş ilişkileri bulunuyor

Kale Grubu Kurucusu ve Onursal Başkanı İbrahim Bodur’un Türkiye ile İtalya arasındaki ticari ve kültürel ilişkileri geliştirme amacıyla kuruluşunda yer aldığı DEİK Türk İtalyan İş Konseyi Başkanlığı, 5 dönemdir Zeynep Bodur Okyay tarafından yürütülüyor. Türk-İtalyan ilişkilerine yaptığı katkılar ve hizmetler nedeniyle İtalya devleti tarafından 1987 yılında İbrahim Bodur’a, 2006 yılında ise Zeynep Bodur Okyay’a ‘Caveliere di Lavora’ nişanı verildi. Ayrıca 2010 yılında Zeynep Bodur Okyay Türkiye ve Avrupa Birliği ülkeleri arasındaki ilişkilere bulunduğu katkılardan ötürü Franco Nobili Ödülü’ne layık görüldü. Aynı yıl Okyay Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletine ulusal ve uluslararası düzeyde üstün hizmetlerde bulunanlara, Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlayanlara, halkın refahı, eğitimi, mutluluğu ve sosyal gelişimi için yararlı hizmetlerde bulunanlara, millî egemenlik ve demokrasi konularında yaptığı bilimsel çalışmalarla başarı gösterenlere Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından verilen Üstün Hizmet Madalyasına layık görüldü.

ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/kale-grubu-italyan-fincuoghiyi-satin-aldi_88397.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!