Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kampüsün Ortasından Geçen Yol Tehlike Yaratıyor!

Ankara Üniversitesi’nin Ziraat Fakültesi’nin bulunduğu kampüs, yollarla parçalanıp iki yerleşkeye ayrılırken öğrenciler otobandan karşıdan karşıya geçiyor.

yapi.com.tr
Kampüsün Ortasından Geçen Yol Tehlike Yaratıyor!

Dışkapı’da Ankara Üniversitesi kampüsünün önünden geçen Samsun yolu kampüsü ikiye bölüyor. Kampus yerleşkelerinin ortasından geçen yol bir yerleşkeden diğer yerleşkeye gitmek durumunda kalan öğrenciler tarafından sıkça kullanılıyor. Ankara Üniversitesi daha önce kampüs yerleşkelerini birbirine bağlayacak  bir altgeçit yapılması için başvurularda bulunmuş ama sonuç alınamamış. Mimarlar Odası Ankara Şubesi Kent İzleme Birimi, yerinde inceleme yaparak Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığı ile görüştü. Yapılan inceleme gezisine Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Kent İzleme Merkezi (KİM) Danışma Kurulu Üyesi Mimar Ali Hakkan ve Çevre Mühendisi Ethem Torunoğlu katıldı.

Acil önlem alınmalı; insan hayatı tehlikeye atılıyor

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan: “Acil önlem alınmalı, öğrenciler sıklıkla bir otoban olan Samsun yolunu kullanıyor. İnsan hayatı tehlikeye atılıyor, kampüs ilerisinde bulunan üstgeçitler öğrencilerin karşıdan karşıya geçişi için çok uzakta kalıyor, bu da üstgeçitler için yanlış yer seçiminden kaynaklanıyor. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile birlikte işbirliği içerisinde konunun çözümü için çalışma başlatacağız” dedi.

Köprü altları ve otobanlar çözüm bekliyor

Candan, şunları katardı: “Öğrenciler için karşıdan karşıya geçmenin iki alternatifi var, kampüsten çıktıktan sonra kampüs  ilerisindeki kavşağa yürüyerek üç yolu geçerek ‘u çizip’ üç adet üst geçidi geçmek veya kestirme yolu tercih ederek; Samsun yolundan koşarak karşıya geçmek. Yıllardır ölüm yolundan geçen öğrenciler her gün ölümle burun buruna kalıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı Fatih Köprüsü ayakları  ise Gümüşdere Kampüsü’nün kapısı olmuş durumda. Suç oranı yüksek olan, akşamları  uyuşturucu  mekânına dönen köprü altı kampüs kapısına bitişik olduğu için Gümüşdere kampüs kapısı vazifesi görüyor. Üniversiteliler için kâbus haline gelen köprü altları ve otobanlar çözüm bekliyor. Ziraat Fakültesi yetkilileri kampüste çalışan iki personellerini trafik kazası nedeniyle kaybettiklerini ve öğrenciler için endişeli olduklarını dile getiriyor”.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/kampusun-ortasindan-gecen-yol-tehlike-yaratiyor_120584.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!