Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kanal İstanbul'u Yapanlara Villa İçin Arazi Verilecek

Bakan Erdoğan Bayraktar, Kanal İstanbul’un yap-işlet-devret modeliyle yapılacağını belirterek “Kanalı yapacak firmalara karşılığında arazi verilecek. Onlar da villa yapacak” dedi

yapi.com.tr
Kanal İstanbul'u Yapanlara Villa İçin Arazi Verilecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, detayları merakla beklenen Kanal İstanbul'a yönelik ikinci Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararının hazır olduğunu belirterek, "Kanal, yap-işlet modeliyle yapılacak. Kanalı yapacak firmalara karşılığında etrafındaki araziler verilecek. Onlar da o alana villalar yapacak" dedi. Habertürk’ün haberine göre Bayraktar'ın, Kanal İstanbul, yeni imar kanunu ve Japonya gezisi gibi konulara yönelik yaptığı açıklamalar şöyle:

Yüksek binalara amortisör

Japonya'da her gün deprem oluyor. Orada binaların altında büyük depremleri olabildiğince yumuşatan raylı sistem var ve depremi süspansiyon edecek amortisör sistemler var. Türkiye'ye de bu teknolojiyi getireceğiz. Belli katın üzerindeki binalara amortisör sistemi zorunlu olacak.

Yeni şehrin çöpü 5’e ayrılacak

İstanbul Avrupa yakasına yapılacak olan 1.5 milyon nüfuslu yeni şehri, İngiliz, Türk ve Amerikan ortaklığı tasarlıyor. Kentsel tasarımı bitmek üzere. Evler akıllı olacak, güneş ve rüzgâr enerjisinden istifa edilecek. Çöpler; demir, plastik, kâğıt, cam, atık yağ ve normal çöpler ayrıştırılıp öyle toplanacak. Çöplerden yer kaplaması ve dolgu malzemesi yapılacak.

Binaların altına otopark zorunlu

Binaların altına otopark yapılmasını mecburi hale gelecek. Bina, belli bir parsel ve belli yükseklikten büyük olunca bodrum katlarına otopark yapma mecburiyeti olacak. Tüm büyükşehir belediyelerine estetik kurul zorunluluğu getiriyoruz. Şehrin siluetine artık bu kurullar karar verecek.

50 metre sınırı getirildi

Bakan Bayraktar Kanal İstanbul’un etrafına şehir kurulacağını dile getirerek, “Yapılaşma 50 metre geriden başlayacak. Çevre düzenlemesi, yeşillendirmesi, üzerindeki köprüleriyle çok güzel bir yerleşim yeri oolacak. Kanalın akıntısı, derinliği hep çok ince şekilde hesaplanacak. Ona göre özel çalışma yapılacak” diye konuştu.

AKM’deki gibi mimarların telifi varise geçmeyecek

Bayraktar, yeni imar taslağıyla birlikte kademeli denetim sistemini getireceklerini ifade etti. Yapılaşmada, ilçe belediyesini il belediyesinin, il belediyesini ise valiliğin denetleyeceğini kaydeden Erdoğan Bayraktar şöyle konuştu: “Taslağın en tartışmalı maddesi mimarlarla ilgili. Bir mimar bir yerde bina yaptı mı onu değiştiremiyorsun. Adam ölümlerden ölüm beğen diyor. Varislerine de geçiyordu hak, onu da kaldıracağız. Mimar, bina değerinin belli kısmını alabilecek. Bir binaya 10 milyon TL isteniyor, satsan 10 milyon yapmaz. Atatürk Kültür Merkezi de bu kapsama giriyor.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/kanal-istanbulu-yapanlara-villa-icin-arazi-verilecek_108902.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!