Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kanal İstanbul’un Demiryolu İhalesi için Yeni Tarih Açıklandı

Halkalı-Ispartakule arasında yapılacak Kanal İstanbul geçişini sağlayacak demiryolu hattının; rekabet imkanlarının arttırılması için bakanlık tarafından iptal edilen danışmanlık ve mühendislik ihalesinde yeni tarih belirlendi. İhaleye katılmak isteyenler 24 Ağustos 2022’de ön yeterlilik başvurusunda bulunacak.

yapi.com.tr
Kanal İstanbul’un Demiryolu İhalesi için Yeni Tarih Açıklandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, mart ayında Halkalı-Ispartakule arasındaki Kanal İstanbul Geçişi Demiryolu Hattı'nın inşaatı ile elektromekanik sistemlerinin temini ve yapımı işi için kontrollük, danışmanlık ve mühendislik hizmetleri için davet usulü ile “belli istekliler arasında” ihale gerçekleştirmişti. Ön yeterlilik değerlendirmesi yapılırken ihalenin iptal edildiği duyurulmuştu. Bakanlık ihaleyi 19 Temmuz 2022'de “İhaledeki teknik ve idari şartnamenin yeniden düzenlenerek rekabet imkanının arttırılması” gerekçesiyle iptal ettiğini açıklamıştı.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre; Bakanlık iptal ettiği ihalenin düzenleneceği yeni tarihi belirledi ve 24 Ağustos 2022 olarak duyurdu.

Yine aynı yöntemle düzenlenecek ihalede önce yeterli tecrübeye sahip adaylar teklif vermek üzere ön yeterlik başvurusunda bulunacak.

Ön yeterlik değerlendirmesi sonucu yeterliği tespit edilenler, şartnamede belirtilen kriterlere göre sıralanarak teklif vermeye davet edilecek ve  “belli istekliler arasında” ihale gerçekleştirilecek.

İhale konusu iş kapsamında Halkalı-Ispartakule arası (Kanal İstanbul Geçişi) Demiryolu Hattının altyapı, üstyapı, elektrifikasyon, sinyalizasyon ve telekomünikasyon sistemlerinin kurulumu işleri ile ilgili tüm kontrollük, danışmanlık hizmetleri işleri yapılacak.

İşin süresi yine 50 ay olarak belirlendi. Ön yeterlik değerlendirmesine katılabilme şartları arasında, yapımla ilgili danışmanlık hizmet işlerinde son 15 yıl içinde en az 36 milyon TL'lik benzer iş deneyimi şartı getirildi.

Önceki şartnamede bu rakam, 32 milyon TL idi. 7.5 milyon TL'den az olmamak üzere bankalarda kullanılmamış nakdi veya gayri nakdi kredisi ya da üzerinde kısıtlama bulunmayan mevduatı gösteren banka referans mektubu da şartlar arasında yer aldı. Bu rakam da daha önce 7 milyon TL olarak belirlenmişti.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kanal-istanbulun-demiryolu-ihalesi-icin-yeni-tarih-aciklandi_191791.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!