Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kanalizasyon Suyuyla Sebze

Erzurum'da, bazı çiftçiler hem kendi hem de başkalarının sağlıklarını tehlikeye atıyor. Sulama suyu olmayan tarla ve bostanlar kanalizasyon suyuyla su

Akşam Gazetesi/25.10.2002



rzurum'da, bazı çiftçiler hem kendi hem de başkalarının sağlıklarını tehlikeye atıyor. Sulama suyu olmayan tarla ve bostanlar kanalizasyon suyuyla sulanıyor.

Merkeze bağlı Çiftlik Köyü'nde sulama suyu bulunmayan 203 tarla sahibinin, şehir kanalizasyon borusunu kırarak, buradan akan pis suyu sulama suyu olarak kullandıkları belirlendi. Kanalizasyon suyu ile sulama yapılan tarla ve bostanlarda üretilen sebze ve hububatın ise insan sağlığını, toprak ve çevreyi ciddi şekilde tehdit ettiği kaydedildi.

İshal salgını kapıda

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fevzi Keleş, sebze üretilen tarlaların kanalizasyon suyuyla sulanmasının toplum sağlığı açısından çok tehlikeli olduğunu söyledi. Pis sularla yetiştirilen sebzelerin tüketime sunulmasının sakıncalarına dikkati çeken Prof. Dr. Keleş, 'Kanalizasyon suyu ile üretilen lahana, ıspanak ve maydanoz gibi sebzelerin çiğ olarak tüketilmesi bağırsak enfeksiyonlarına neden olur. İnsan dışkısındaki mikro organizmalar ciddi şekilde ishal salgınına yol açar' dedi.

Çevre il Müdürü Dr. Haluk Nakipoğlu da, kanalizasyon borularının vatandaşlar tarafından kırıldığının tespit edilerek onartıldığını, ancak tarla sahiplerinin boruları yeniden kırarak kanalizasyon suyuyla tarlalarını sulamaya devam ettiklerini kaydetti.

Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürü Vahit Kılımboz da, kanalizasyon borularının başına, daha önce 20'şer kişilik ekip halinde bekçi görevlendirildiğini, ancak buna rağmen boruların kırılmasına engel olamadıklarını bildirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kanalizasyon-suyuyla-sebze_2200.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!