Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

''Kandil Grubu Barajları Tamamlandığında Yıllık 1.300 Megavat Elektrik Enerjisi Üretecek''

Kahramanmaraş'ın Ekinözü İlçesi sınırlarından geçen Ceyhan Nehri üzerinde yapımına 2008 yılında başlanan 4 ayrı hidroelektrik santralinden oluşan Kandil Enerji Grubu Projesi tamamlandığında yıllık 1.300 megavat elektrik enerjisi üreteceği bildirildi.

yapi.com.tr / AA
1 ''Kandil Grubu Barajları Tamamlandığında Yıllık 1.300 Megavat Elektrik Enerjisi Üretecek''

Kahramanmaraş'ın Ekinözü İlçesi sınırlarından geçen Ceyhan Nehri üzerinde yapımına 2008 yılında başlanan 4 ayrı hidroelektrik santralinden oluşan Kandil Enerji Grubu Projesi tamamlandığında yıllık 1.300 megavat elektrik enerjisi üreteceği bildirildi. Enerjisa Enerji Üretim A.Ş. Projeler Direktörü Veli Balat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin yatırım maliyetinin 1 milyar lira olduğunu söyledi.

Proje içerisinde yer alan Hacınınoğlu Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali'nin (HES) 27 Mart 2011 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı tören ile devreye alındığını belirten Balat, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Projede yer alan Kandil Barajı ve HES'in 2012 yılı sonunda, Dağdelen Regülatörü ve HES'in 2013 yılı başında, Sarıgüzel Barajı ve HES'in ise 2013 yılı ilk çeyreğinde devreye alınması planlanıyor. Enerjisa, bölgede yaptığı enerji yatırımlarının yanı sıra, bölgede halkın ihtiyaçları doğrultusunda projeler üretiyor. Kandil Enerji Grubu projeleri Dağdelen Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (HES), Kandil Barajı ve HES, Sarıgüzel Barajı ve HES, Hacınınoğlu Regülatörü ve HES projelerinden oluşmaktadır. Bütün projeler işletmeye alındığında yıllık toplam üretim yaklaşık 1.300 GWh olacaktır.''

Kandil Barajlarının devreye alınış sırası ve projenin yatırım değeri hakkında da bilgi veren Balat, ''Hacınınoğlu Regülatörü ve HES projesi Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Güler Sabancı'nın da katıldığı bir törenle 27 Mart 2011 tarihinde devreye alındı. Kandil Barajı ve HES'in 2012 yılı sonunda, Dağdelen Regülatörü ve HES'in 2013 yılı başında, Sarıgüzel Barajı ve HES'in ise 2013 yılı ilk çeyreğinde devreye alınması planlanmaktadır. Enerjisa'nın Ceyhan Nehri üzerindeki 4 tesisinin yatırım bedeli yaklaşık 1 Milyar TL'dir'' diye konuştu.

Kurumsal sosyal sorumluluk bilinci

Kandil Enerji Grubu Barajları'nda 2 bin kişinin istihdam edildiğini ifade eden Balat, ''Enerjisa'nın inşaat halindeki projelerinde yaklaşık 2 bin civarında çalışan vardır. Bunun yaklaşık yüzde 30'u Kahramanmaraş ilindendir. İşletmedeki Hacınınoğlu Regülatörü ve HES projesinin inşaatı sırasında ise yaklaşık 800 kişi istihdam edilmiştir. Bunun yaklaşık yüzde 30'u Kahramanmaraş ilindendir'' şeklinde konuştu.

Enerjisa'nın bölgede sadece enerji yatırımı yapmadığını, bu yatırımlarının yanı sıra bölge halkının ihtiyaçları doğrultusunda projeler de ürettiklerini belirten Balat, şunları kaydetti:

''Enerjisa, sektöründe sadece operasyonel mükemmellik açısından değil, kurumsal sosyal sorumluluk bilinci açısından da bir referans olmayı hedefler. Bu doğrultuda Enerjisa sürdürülebilir değer yaratma misyonuna paralel olarak santralleri ve projeleri çevresindeki yerel halka katkı sağlamak amacıyla, sürekli yeni projeler üzerinde çalışmaktadır. Kandil Enerji Grubu'nun yer aldığı bölgede yaşayan insanlara önemli katkılar da sağlandı. Evi baraj gölü altında kalan ve maddi durumu iyi olmayan aileler için Soysallı köyünde 38 adet ev ve 1 adet köy konağının yer aldığı bir mahalle inşa edilmesi, Soysallı köyünde 10 derslikli İlköğretim Okulu yapımı ve Soysallı İlköğretim Okulu ve Yeniköy İlköğretim Okulu'nun yenilenmesi gibi hizmetler bu katkılar arasında sayılabilir''.

ETİKETLER: firma enerji
http://www.yapi.com.tr/haberler/kandil-grubu-barajlari-tamamlandiginda-yillik-1-300-megavat-elektrik-enerjisi-uretecek_88371.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • tebrikler çok güzel bir proje hazızlamışsınız <3 YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!