Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kandilli Rasathanesi Müdürlüğüne Prof. Dr. Haluk Özener Atandı

Ülkemizde yürütülen deprem izleme ve zararlarını azaltma alanındaki çalışmaların önemli bir odak noktası olan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü görevine Prof. Dr. Haluk Özener getirildi.

yapi.com.tr
Kandilli Rasathanesi Müdürlüğüne Prof. Dr. Haluk Özener Atandı Haluk Özener

2010 yılından bugüne Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı ve Jeodezi Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapan Prof. Dr. Haluk Özener, öğretim üyeleri arasında yapılan seçim sonucu 'enstitü müdürlüğü' görevine getirildi. Enstitü’de görev yapan öğretim üyelerinin yaptığı oylama sonucu adaylar arasından ilk sırada seçilen Prof. Özener, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu tarafından Müdürlük görevine atandı. Özener, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nün 11. müdürü olarak 6 Mayıs Çarşamba itibarıyla görevine başladı. 2009 yılından bu yana görevini yürüten Prof. Dr. Mustafa Erdik ise, Mayıs 2015 itibariyle yaş haddinden emekliye ayrıldı.

Prof. Dr. Haluk Özener kimdir?

1988 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Haluk Özener, 1992 ve 2000 yıllarında Boğaziçi Üniversitesi Jeodezi Anabilim Dalı’nda yüksek lisans ve doktora çalışmalarını tamamladı. Akademik kariyerine ise 1989 yılında araştırma görevlisi olarak Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nde başladı. Bugüne kadar 50’nin üzerinde uluslararası ve ulusal araştırma projesinde yürütücü, danışman ve araştırmacı olarak akademik çalışma yapan Özener’in, SCI ve SCI-Expanded gibi endekslerce taranan makale, bildiri, kitap ve rapor şeklinde 250’nin üzerinde bilimsel yayını bulunuyor.

Özener’in başlıca çalışma konuları ise jeodezi, uzay jeodezisi, GPS ve yer bilimlerindeki uygulamaları, jeodinamik, deprem tehlikeleri, mühendislik yapılarının deformasyonu, tünellerin jeoteknik/jeodezik yöntemlerle izlenmesi, coğrafi bilgi sistemi ve uygulamaları, stokastik modelleme, jeodezik ağların kurulumu ve proje yönetimi.

Prof. Dr. Haluk Özener, halen Uluslararası Jeodezi Birliği (IAG)-Tektonik ve Deprem Jeodezisi Komisyonu Başkanı, Uluslararası WEGENER Çalışma Gurubu Başkanı, Deprem Derneği Başkanı, TMMOB-HKMO-Jeodezi ve Navigasyon Komisyonu Başkanı, Türkiye Ulusal Jeodezi Komisyonu (TUJK)-Jeodinamik Çalışma Gurubu Başkanı olarak görev yapıyor. Özener'in 20’ye yakın uluslararası ve ulusal mesleki kuruluşta da üyelikleri ve çeşitli görevleri bulunuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kandilli-rasathanesi-mudurlugune-prof-dr-haluk-ozener-atandi_130775.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!